Τα ηλεκτρικά Volkswagen ξεπέρασαν τις 500.000 πωλήσεις

Τα ηλεκτρικά Volkswagen ξεπέρασαν τις 500.000 πωλήσεις

Η σειρά ID της Volkswagen έσπασε το φράγμα των 500.000 πωλήσεων, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Μισό εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είναι σαφώς ένα καλό σημάδι για τη Volkswagen. Δεν το λέμε εμείς. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας το υποστηρίζουν. Μάλιστα, η Imelda Labbé (μέλος του ΔΣ του ομίλου), ανέφερε χαρακτηριστικά πως εάν δεν υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία λόγω έλλειψης πρώτων υλών, η VW θα μπορούσε να έχει παραδώσει ακόμα, επιπλέον 135.000 μοντέλα της οικογένειας ID.

Η VW σχεδιάζει να παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2033. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί, τα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας, θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 70% των συνολικών της πωλήσεων στη Γηραιά ήπειρο (έως το 2030), ενώ στόχος είναι να ξεπεράσουν το 50% στις ΗΠΑ αλλά και στην αγορά της Κίνας.

Volkswagen id

Η Labbé πρόσθεσε επίσης ότι η Volkswagen θα αναπτύξει σύντομα το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτρικών οχημάτων της με δέκα νέες προτάσεις που θα κάνουν την εμφάνιση τους έως το 2026. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Porsche, η οποία έσπασε τα "κοντέρ" με την Taycan ξεπερνώντας τις 100.000 ταξινομήσεις. 

Για την ιστορία πάντως, το πρώτο μοντέλο της οικογένειας ID της VW, ήταν ένα ID.3, το οποίο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του στις 20 Οκτωβρίου του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube