«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν κάνουν για όλους», λέει η Lexus

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν κάνουν για όλους», λέει η Lexus

Ο επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας, εξηγεί με ειλικρίνεια γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους συνεργάτες μας του βρετανικού Autocar, ο επικεφαλής της Lexus Yoshihiro Sawa, μίλησε για τη σημερινή πραγματικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Η φιλοσοφία μας είναι να υποστηρίζουμε την αυτονομία στην κίνηση, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να εξελίσσουμε όλες τις τεχνολογίες. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απαραίτητα, αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να δούμε και ότι δεν είναι συμβατά με όλες τις ανάγκες.

Για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένα νόημα σε ένα ηλεκτρικό Land Cruiser. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη και η ζωή τους κυριολεκτικά εξαρτάται από αυτό το αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα θέματα που αφορούν στο χρόνο φόρτισης αλλά τον τρόπο παραγωγής των μπαταριών , καθώς και την πτώση της απόδοσής τους όσο παλιώνουν. Είναι σαφώς πιο πολύπλοκα ζητήματα από όσο η τρέχουσα ρητορική αναφέρει και εμείς προτιμούμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με πιο ειλικρινή τρόπο».

Είναι σίγουρα μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από εκείνη που ακολουθεί η πλειονότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας και μάλιστα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εάν αναλογιστείς ότι μιλάμε για μια εταιρεία που πρωταγωνίστησε στην υβριδική τεχνολογία.

Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια θα αποδείξουν ποιος έχει δίκαιο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube