Τα έχει βάλει με την Dodge η Alfa Romeo

Τα έχει βάλει με την Dodge η Alfa Romeo

Φήμες θέλουν την Alfa Romeo να τα έχει βάλει με την Dodge που χρησιμοποίησε την Tonale για να δημιουργήσει το Hornet καταφέρνοντας να το τιμολογήσει κατά περίπου 10.000 δολάρια φτηνότερα από το ιταλικό SUV.

Dodge Hornet

Εσωτερική διαμάχη φαίνεται να έχει ξεσπάσει στον όμιλο Stellantis, με έντονες φήμες να θέλουν την Alfa Romeo έντονα δυσαρεστημένη με την Dodge που χρησιμοποίησε την Tonale για να δημιουργήσει το νέο της SUV, Hornet.

H Dodge διαφημίζει το Hornet ως το «πιο γρήγορο και το πιο ισχυρό compact SUV κάτω από τα 30.000 δολάρια». Θυμίζουμε ότι το αμερικανικό μοντέλο δανείζεται την πλατφόρμα, τους κινητήρες, την ανάρτηση, το εσωτερικό και πολλά μέρη του αμαξώματος από την Tonale.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Drive, o Iταλός κατασκευαστής ενοχλήθηκε που η Dodge πήρε την έτοιμη συνταγή της Tonale έκανε μικρές αλλαγές και δημιούργησε το Hornet. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Hornet κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 10.000 δολάρια λιγότερα από το ιταλικό μοντέλο.

Alfa Romeo Tonale

«Η Dodge εκμεταλλεύτηκε την Tonale και έφτιαξε το Hornet, όπως έκανε και η Aston Martin με το Cygnet. H Dodge ήθελε να ανεβάσει τα νούμερα πωλήσεων της, ευνοήθηκε από την εσωτερική πολιτική του ομίλου και κάπως έτσι έφτιαξε το Hornet» δήλωσε στέλεχος της Stellantis υπό την προϋπόθεση να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Είναι γνωστό ότι η Tonale αποτελεί μοντέλο ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Alfa Romeo και έχει ήδη καταφέρει στην Ευρώπη να αποδείξει ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο σωστά προετοιμασμένο να ξεχωρίσει στην δύσκολη αγορά των C-SUV.

Αυτό που μένει είναι να δούμε με ποιες κινήσεις η ιταλική μάρκα θα ξεπεράσει τη διαφορά τιμής του μοντέλου της με το Hornet, έτσι ώστε η Τonale να καταφέρει να σημειώσει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία στην αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube