Τα copy-paste των Κινέζων στη Σαγκάη [video]

Τα copy-paste των Κινέζων στη Σαγκάη [video]

Με ένα Rolex στον καρπό και ένα κασκολάκι Burberry ή μια Louis Vuitton, δεν μπορείς να κυκλοφορείς με ό,τι να ‘ναι. Θες ένα Range Rover, μια Ferrari, άντε στην ανάγκη μια Porsche για να έχεις το σωστό image.

Αν τα αυθεντικά είναι πολύ ακριβά για το πορτοφόλι σου, οι Κινέζοι έχουν δώσει, στα αξεσουάρ τουλάχιστον, εδώ και δεκαετίες τη λύση. Κάτι που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν και σε πολλά αυτοκίνητα, με τη διαφορά ότι δεν τα πουλάνε ως αντίγραφα αλλά με τα δικά τους σήματα.

Αρχικά, υποκλινόμαστε σε όποιον είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Eagle. Πρόκειται για ένα κόμπακτ κουπέ ίδιο με την πρώτη γενιά της Porsche Cayman, αλλά με το εμπρός μέρος της Ferrari F12berlinetta.

Αισθητικά, το αποτέλεσμα δεν το λες κακό. Εξάλλου, όπως είχε πει ο Αμερικανός επιχειρηματίας και σεναριογράφος Wilson Mizner, «αν κλέψεις μόνο από έναν, κατηγορείσαι για κλοπή– αν κλέψεις από πολλούς, το λες έρευνα».

Η Land Wind πάλι, ενώ στο «μεγάλο» Range Rover «της» φρόντισε να βάλει μια διαφορετική μάσκα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κοπιάρει ξεδιάντροπα το 5θυρο Range Rover Evoque. Τουλάχιστον στο αμάξωμα που, αν αλλάξεις τα σήματα, είναι ολόιδιο. Η καμπίνα είναι άλλη ιστορία...

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους καλύτερους κλώνους. Σε αντίθεση με τα Rolex, πάντως, προς το παρόν μένουν εντός συνόρων, οπότε οποιαδήποτε διάθεση για επίδειξη με πολύ χαμηλότερο κόστος θα παραμείνει ανεκπλήρωτη.

ΥΓ: Για να μην τα ρίχνουμε όλα στους Κινέζους, το ίδιο έκανε και η δεύτερη μεγαλύτερη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία...

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube