Τα 37,4 δισ. ευρώ έφτασαν οι εξαγωγές αυτοκινήτων από ΕΕ στις ΗΠΑ για το 2017

Τα 37,4 δισ. ευρώ έφτασαν οι εξαγωγές αυτοκινήτων από ΕΕ στις ΗΠΑ για το 2017

Συνολικά εξήχθησαν 1.149.919 αυτοκίνητα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 29,3% της συνολικής παραγωγής. 

Οι εξαγωγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις ΗΠΑ μόνο το 2017 άγγιξαν τα 1.149.919 αυτοκίνητα, σημειώνοντας συνολικό τζίρο 37,4 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 29,3% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη κατέληξαν στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα το τομέας του αυτοκινήτου να θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ατμομηχανές της οικονομίας.

Από την άλλη, οι εξαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017 άγγιξαν τις 234.065 μονάδες, συνολικού τζίρου 6,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 20% της συνολικής παραγωγής καταλήγει στην ΕΕ, κατατάσσοντας τις ΗΠΑ ως τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγέα επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ δίνοντας εργασία σε 120.000 Αμερικανούς.

Από αυτά ένα πολύ μεγάλο μέρος από την παραγωγή των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων εξάγεται στην Ευρώπη συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ. Άλλωστε, στα πλάνα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών για τις ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση της εκεί παρουσίας τους, όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια μεγάλη αγορά και μπορούν να διεισδύσουν ευκολότερα, αλλά γιατί μπορούν να γίνουν ευκολότερα εξαγωγές σε αναδυόμενες αγορές, κυρίως της Ασίας, αλλά και της Αφρικής.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube