Σύντομα και roller coaster από Rimac!

Σύντομα και roller coaster από Rimac!

Η νέα συναρπαστική βόλτα του Europa Park θα αποτίσει φόρο τιμής στη Rimac. Αυτό το νέο roller coaster θα ονομάζεται Voltron Nevera. Με προγραμματισμένη πρεμιέρα το 2024.

Europa Park

Οργανωμένο σε θεματικούς τομείς με ντεκόρ που παραπέμπουν στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το γερμανικό πάρκο ψυχαγωγίας Europa Park, που βρίσκεται στο Rust όχι πολύ μακριά από το Στρασβούργο, ετοιμάζει τη 17η συνοικία του.

Η Κροατία θα είναι στο επίκεντρο και το κύριο αξιοθέατο θα είναι τα εντυπωσιακά roller coaster του πάρκου ψυχαγωγίας.

Το Voltron Nevera του Europa Park θα είναι το μακρύτερο roller coaster στην Ευρώπη με μήκος 1.385 m, θα φτάνει τα 90 km/h, με την εκκίνηση πέρα από την κατακόρυφο, σε κλίση 105° -παγκόσμιο ρεκόρ 

Europa Park

Το πάρκο έχει ήδη αρκετές από αυτές τις συγκλονιστικές βόλτες, με την οικογένεια Mack, ιδρυτές και ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων, να είναι επίσης από τους σημαντικότερους παίκτες στην παραγωγή τέτοιων διαδρομών στην Ευρώπη.

Η Rimac είναι αναμφίβολα η πιο διάσημη κροατική εταιρεία και θα είναι η νονά αυτής της μαγνητικής πρόωσης (ηλεκτρομαγνητικοί κινητήρες LSM). Ο Mate Rimac ήταν παρών στο εργοτάξιο του Voltron Nevera πριν από λίγες μέρες, παρέα με τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων Michal Mack, καθώς και τη σύζυγό του Myriam Mack, κροατικής καταγωγής...

Europa Park

Παρά τον άμεσο δεσμό με τη Rimac, το σκηνικό του αξιοθέατου καθώς και ο χώρος αναμονής δεν θα είναι αφιερωμένες στον Κροάτη κατασκευαστή… αλλά στο επιστημονικό έργο ενός άλλου γνωστού προσώπου που γεννήθηκε στην Κροατία: Τον Nikola Tesla.

Το Voltron Nevera δεν θα φείδεται συγκινήσεων. Θα είναι το μακρύτερο τρενάκι λούνα παρκ στην Ευρώπη με μήκος 1.385 m, θα φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα τα 90 km/h, η «εκτόξευση» του θα είναι πέρα από την κατακόρυφο, σε κλίση 105° -παγκόσμιο ρεκόρ.

Η πορεία του περιλαμβάνει επτά αναστροφές, τέσσερις προωθήσεις περιλαμβανομένης μιας προς τα πίσω), και θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να περνά συνεχόμενα 2,2 δευτερόλεπτα σε έλλειψη βαρύτητας...

Europa Park

Σημειώστε ότι το Europa Park διαθέτει ήδη τρενάκια που χορηγούνται από κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το Silver Star είναι ένα από αυτά και σημαίνεται με το αστέρι της Mercedes-Benz.

Να θυμίσουμε ότι τον τελευταίο καιρό στο Europa Park υπήρξαν και κάμποσα ατυχή συμβάντα, με το τελευταίο στις 15 Αυγούστου όπου τραυματίστηκαν επτά άτομα. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν κατέρρευσε τμήμα σκηνής που είχε στηθεί για τους σκοπούς παράστασης με τίτλο «Η επιστροφή των πειρατών».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube