Συνεργασία Mazda και Subaru με Toyota για την αυτόνομη οδήγηση

Συνεργασία Mazda και Subaru με Toyota για την αυτόνομη οδήγηση

Δημιουργία κοινής εταιρείας με στόχο και την ανάπτυξη υπηρεσίων κινητικότητας (sharing).

Μεγάλη ιαπωνική συνεργασία με στόχο την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης. Subaru, Suzuki και Mazda, θα επενδύσουν σε μια υπηρεσία αυτόνομων οχημάτων που έχουν από κοινού δημιουργήσει η SoftBank και η Toyota.

Η Mazda, η Suzuki και η Subaru, η Isuzu Motors αλλά και η Daihatsu (που ελέγχεται από την Toyota) θα επενδύσουν $530.620 δολάρια στην κοινή επιχείρηση Monet. Η SoftBank και η Toyota θα διατηρήσουν το 35% των μετοχών τους στην εταιρεία, η οποία τώρα κεφαλαιοποιείται στα $26,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, σχεδιάζει να αναπτύξει τις υπηρεσίες λεωφορείων και λοιπών οχημάτων κατά παραγγελία στην Ιαπωνία το επόμενο έτος και μια πλατφόρμα υπηρεσιών για ηλεκτρικά οχήματα στη χώρα από το 2023, βασισμένη στο πολυδύναμο «e-palette» της Toyota.

Η Monet ανοίγει τις πόρτες της σε νέα μέλη στον τομέα του sharing και της αυτόνομης οδήγησης, τομέα στον οποίο προς το παρόν κυριαρχούν εταιρείες όπως η Uber Technologies, η Didi Chuxing και η Lyft. Ετσι, παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες θα ανταγωνιστούν μια νέα βιομηχανία που δίνει έμφαση περισσότερο στην παροχή υπηρεσιών αυτοκίνησης, παρά την πώληση αυτοκινήτων σε μεμονωμένους οδηγούς.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όλο και περισσότερο ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις εταιρείες τεχνολογίας καθώς και μεταξύ τους καθώς αντιμετωπίζουν την πρόκληση της μεγάλης επένδυσης και τεχνογνωσίας που απαιτείται για την ανάπτυξη αυτών των νέων υπηρεσιών για τις οποίες η ζήτηση δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί.

Η νέα επένδυση θα βοηθήσει την Suzuki, τη Mazda και τη Subaru να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με την Toyota, καθώς έχουν ήδη συμφωνήσει να αξιοποιήσουν τη δύναμη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας για ηλεκτρικά οχήματα και άλλες συναφείς μελλοντικές τεχνολογίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube