Συνελήφθη ο κλέφτης των 26 homologation specials

Συνελήφθη ο κλέφτης των 26 homologation specials

Ο 42χρονος είχε μια στρατιά από κλεμμένα Mitsubishi Lancer Evo, Lancia Delta Integrale, BMW M3 κ.ά. με αλλαγμένο αριθμό πλαισίου.

Η εξιχνίαση της κλοπής μιας γεννήτριας ρεύματος αξίας €15.000, οδήγησε την αστυνομία της Χώρας των Βάσκων στη σύλληψη ενός ανθρώπου που έκρυβε στο χώρο του έναν ολόκληρο στόλο από άκρως ποθητά κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του κλέφτη που είχε παραβιάσει την περίφραξη ενός εργοταξίου στην περιοχή Gipuzkoan και με γερανό είχε αποσπάσει μια γεννήτρια τριών τόνων, ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου. Οι πληροφορίες οδήγησαν τις αρχές στην παραλιακή πόλη Getaria, σε μια φάρμα στην οποία πράγματι εντόπισαν το φορτηγό που είχαν δει μάρτυρες τη μέρα της κλοπής, αλλά και την κλεμμένη γεννήτρια.

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης της έκτασης συνελήφθη, και στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο όπλα, αρκετές σφαίρες, ένα taser (πιστόλι ηλεκτροσόκ)  και €10.000 μετρητά, συσκευασμένα σε μια νάιλον σακούλα. Η μεγαλύτερη έκπληξη, ωστόσο, ήταν το περιεχόμενο μιας μεγάλης αποθήκης που βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλεμμένη Chevrolet Corvette βρέθηκε μετά από 38 χρόνια!

Μέσα υπήρχαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 26 αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία είχαν παραποιημένο αριθμό πλαισίου. Και ανάμεσά τους ήταν μερικά homologation specials, δηλαδή άκρως ποθητές εκδόσεις δρόμου θρυλικών αγωνιστικών, σε άριστη κατάσταση: Mitsubishi Lancer Evolution, Subaru Impreza STi, Ford Escort και Sierra RS Cosworth, Lancia Delta Integrale. BMW M3 E30 και Ε36, Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II, Renault 5 Turbo και Peugeot 205 GTi.

Η έρευνα που ακολούθησε φανέρωσε ότι πολλά από αυτά ήταν κλεμμένα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και ο 42χρονος είχε σκοπό να τα διαθέσει στην αγορά μεταχειρισμένων.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube