Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group

Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε γερμανικά ΜΜΕ, ο Wolfgang Hatz συνελήφθη και ανακρίνεται για ανάμιξη στο σκάνδαλο “Dieselgate”.

Η εφημερίδα ddeutscher Zeitung και οι κρατικοί ραδιοσταθμοί Norddeutscher Rundfunk και Westdeutscher Rundfunk, μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού, ανέφεραν ότι ο πρώην επικεφαλής της εξέλιξης κινητήρων στο VW Group, Wolfgang Hatz, συνελήφθη για ανάκριση σχετικά με την ανάμιξή του στην πολύκροτη υπόθεση αλλοίωσης των μετρήσεων ρύπων στους κινητήρες ντίζελ.

Η είδηση για την κράτηση του Hatz ακολουθεί την ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ότι συνέλαβε υπάλληλο της VW μετά από έρευνα της αστυνομίας σε διάφορα γραφεία και σπίτια.

Η φημολογούμενη σύλληψη του Hatz θεωρείται σημείο καμπής στην υπόθεση Dieselgate, λόγω της στενής σχέσης του συλληφθέντος με τον πρώην πρόεδρο και CEO του VW Group, Martin Winterkorn.

Υπό την ηγεσία του Winterkorn, o Hatz ήταν επικεφαλής της εξέλιξης κινητήρων στην Audi, την περίοδο 2001-2007, η οποία ήταν κρίσιμη για την εξέλιξη λογισμικού που θα επέτρεπε στους κινητήρες ντίζελ να περάσουν τις προδιαγραφές καυσαερίων των ΗΠΑ. Το 2007 ο Hatz ακολούθησε τον Winterkorn στη VW, όπου έγινε ο υπεύθυνος κινητήρων για ολόκληρο τον όμιλο.

Από το 2011 έως το 2015, ο Ηatz ήταν μέλος του Δ.Σ., υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης στην Porsche.

Ο 58χρονος Γερμανός δεν είναι ο πρώτος κορυφαίος μάνατζερ της VW που κρίθηκε ύποπτος για ανάμιξη στην υπόθεση Dieselgate, όμως αν αληθεύει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη Süddeutscher Zeitung σήμερα Πέμπτη, είναι ο πρώτος που συλλαμβάνεται στη Γερμανία.

Τον περασμένο Ιούνιο, το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει τον 60χρονο Giovanni Pamio για πιθανή ανάμιξη στο ίδιο σκάνδαλο. Ο Pamio εργαζόταν στην Audi πάνω στην εξέλιξη κινητήρων ντίζελ.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube