Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ford για τα 55 χρόνια της εμβληματικής Mustang

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ford για τα 55 χρόνια της εμβληματικής Mustang

Συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ford για την επέτειο των 55 χρόνων της εμβληματικής Mustang.

Παρά το γεγονός ότι η διάθεση της θρυλικής Mustang στην Ευρώπη ξεκίνησε επίσημα το 2015, ο έρωτας της Γηραιάς Ηπείρου για το εμβληματικό muscle car της Ford -που σήμερα γιορτάζει 55 χρόνια παραγωγής- χρονολογείται ήδη από το έτος γέννησής του, το 1964. 

Από τότε, η Ford Mustang έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες και μουσικά βίντεο με πολλές διασημότητες να την οδηγούν και να την αναδεικνύουν όχι μόνο σε αυτοκινητιστικό θρύλο, αλλά και σε σύμβολο κουλτούρας. Με το πάθος των οπαδών της σε όλο τον κόσμο να παραμένει ασίγαστο, όπως του ανθρώπου με τις 5.000 Mustang και του Mustang man, οι εορτασμοί για την επέτειο των 55 χρόνων πρόκειται να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. 

Δεδομένα Mustang
•    Η Mustang ήταν το παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία των σπορ κουπέ μοντέλων το 2018 – για τέταρτη συνεχή χρονιά
•    Η Mustang είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο αυτοκινήτου που «ταγκάρεται» στο Instagram
•    Το λογότυπο Mustang «καλπάζει» προς τα αριστερά επειδή το “mustang” είναι ένα άγριο άλογο, και όχι ένα εξημερωμένο για ιπποδρομίες, το οποίο στις ΗΠΑ θα εμφανίζεται πάντα να τρέχει προς τα δεξιά, βλέποντάς το από το εξωτερικό του ιπποδρόμου
•    Η Mustang ανήκει σε μία δεκάδα μοντέλων που παράγονται συνεχώς πάνω από 50 χρόνια

Ford
 

Ένα ασυνήθιστο κέρασμα γενεθλίων
Πώς θα μπορούσε η Mustang να γιορτάσει τα 55α γενέθλιά της; Με μία συμβατική τούρτα ή με κάτι που να ταιριάζει στο σπορ χαρακτήρα της; Τεντώστε λοιπόν τ’ αυτιά σας και ίσως να ακούσετε ακόμα και τις εξατμίσεις που παίρνουν μέρος στο πάρτι με μία εκδοχή του κλασσικού τραγουδιού “Happy Birthday”, εμπνευσμένου από την ηχητική απόδοση του V8 κινητήρα. 


 

Κατασκευή LEGO Creator Mustang
Το τελευταίο μοντέλο της σειράς LEGO’s Creator είναι μία Ford Mustang του 1967, που περιλαμβάνει πάνω από 1.400 κομμάτια προσφέροντας συγχρόνως και πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Με λεπτομέρειες όπως ο πίσω άξονας που μπορεί να ανασηκωθεί με γρύλλο και ο κινητήρας κάτω από το ανοιγόμενο καπό, το μοντέλο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τους φανατικούς φίλους της Mustang και των LEGO. Η Ford το δοκίμασε, αποτυπώνοντας την τετράωρη κατασκευή του σε ένα ειδικό time-lapse βίντεο. 


 

Παγκόσμια Συνάντηση Αυτοκινήτων
Στις εγκαταστάσεις της Ford στη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, ακριβώς 55 χρόνια από την επίσημη εμπορική κυκλοφορία της Ford Mustang, ιδιοκτήτες Mustang συναντήθηκαν στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου του αμερικανικού muscle car. Την ίδια μέρα, τα γραφεία της Ford σε Καναδά, Κίνα, Λίβανο, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ υποδέχτηκαν ιδιοκτήτες Mustang με τα οχήματά τους. 

Στο Dunton της Μ. Βρετανίας, 66 κάτοχοι Mustang πλαισίωσαν με τα οχήματά τους τέσσερα ολοκαίνουργια μοντέλα και κλασικά αυτοκίνητα της ιστορικής συλλογής Ford. Μερικά σχημάτισαν στατικά τον αριθμό “55” ‘ώστε να είναι ορατός από ψηλά με λήψη από drone.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube