Συναγερμός στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Συναγερμός στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

«Νεκρώνει» για τρεις μέρες η πόλη - Έκτακτα μέτρα

Το ότι στην Κίνα η ατμοσφαιρκή ρύπανση είναι καθημερινό φαινόμενο είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι πως οι ρύποι «χτυπούν κόκκινο» πολλές φορές το χρόνο.
 
Όμως αυτή τη φορά στο Πεκίνο ξεπέρασαν κάθε όριο με αποτέλεσμα οι αρχές να αναγκαστούν να  προχωρήσουν σε έκτακτα μέτρα. 
Για τρεις μέρες λοιπόν η πόλη θα «κατεβάσει ρολά», μπαίνουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, σταματούν όλες οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, ενώ κλείνουν και τα σχολεία. 
 
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της Κίνας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» για πρώτη φορά στην ιστορία της. 
 
Τα μέτρα που συνοδεύουν την κατάσταση αυτή θα τεθούν σε ισχύ από τις 7 το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου, ενώ το πυκνό νέφος δεν αναμένεται να διαλυθεί πριν την Πέμπτη. 
 
Το νέφος έχει καλύψει τα πάντα στο Πεκίνο, στην πόλη των 22,5 εκατομμυριών κατοίκων και ήταν πολύπολύ έντονο την τελευταία εβδομάδα και μετά από μια μικρή «ανάπαυλα» το σαββατοκύριακο επέστρεψε ακόμα πιο ισχυρό την Δευτέρα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube