Συμμορία για όσκαρ: Κλέβουν Ferrari με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη!

Συμμορία για όσκαρ: Κλέβουν Ferrari με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη!

Προσποιούνται υπαλλήλους της αντιπροσωπείας και παραλαμβάνουν το αυτοκίνητο με νταλίκα.

Μια συμμορία στη Νότιο Αφρική έχει βρει έναν ευφάνταστο τρόπο να κλέβει πολυτελή αυτοκίνητα απευθείας από το σπίτι του ιδιοκτήτη, αναγκάζοντας την επίσημη σελίδα της Ferrari στο facebook να εκδώσει προειδοποίηση στους πελάτες της.

Όλα ξεκινούν με ένα απλό τηλεφώνημα στο οποίο μέλη της συμμορίας που υποδύονται υπαλλήλους της αντιπροσωπείας, ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη του υπεραυτοκινήτου μια έκτακτη ανάκληση που αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Την επόμενη μέρα, ένα φορτηγό φτάνει έξω από το σπίτι του, με τους επίδοξους κλέφτες να είναι μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους της αντιπροσωπείας, φορώντας στολές και παρουσιάζοντας στον ενδιαφερόμενο επίσημα έγγραφα για την παραλαβή του αυτοκινήτου. Ο ιδιοκτήτης υπογράφει και παραδίδει τα κλειδιά στους κλέφτες που φορτώνουν το όχημα στο φορτηγό και εξαφανίζονται.

Η απάτη συνήθως αποκαλύπτεται σε μια ή δύο ημέρες, όταν ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης καλεί την αντιπροσωπεία για να ενημερωθεί για την κατάσταση του οχήματος. Εκεί τον ενημερώνουν πως δε γνωρίζουν τίποτα για καμία ανάκληση, και προφανώς καταλαβαίνει ότι η Ferrari του έχει κάνει φτερά. Μέχρι τότε, η συμμορία έχει μεταφέρει τα κλεμμένα υπεραυτοκίνητα εκτός συνόρων, ή τα έχει αποσυναρμολογήσει για ανταλλακτικά, απενεργοποιώντας το σύστημα εντοπισμού μέσω GPS. Το τελευταίο περιστατικό αφορά μια πανάκριβη Ferrari 812 Superfast, η οποία μεταφέρθηκε στη Μοζαμβίκη όπου της αφαίρεσαν τον V12 κινητήρα.

Όπως αναφέρει η επίσημη προειδοποίηση της Ferrari στο facebook, κανένας αντιπρόσωπος δεν θα καλέσει τον ιδιοκτήτη ώστε να ζητήσει παραλαβή του οχήματος από αυτόν, ενώ προτρέπει τους πελάτες της να διπλοτσεκάρουν καλώντας οι ίδιοι την αντιπροσωπεία αν επικοινωνήσει μαζί τους ο οποιοσδήποτε υποδυόμενος τον υπάλληλο. Εκτός από Ferrari, η συμμορία έχει κλέψει στο παρελθόν μοντέλα των Toyota και Audi.

[Πηγή: Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube