Συμφωνία FCA με Enel και Engie για δημιουργία δικτύου σταθμών φόρτισης

Συμφωνία FCA με Enel και Engie για δημιουργία δικτύου σταθμών φόρτισης

H FCA θα επενδύσει τα επόμενα πέντε χρόνια € 9 δισ. στην ηλεκτροκίνηση.

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει υπέγραψε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας Enel και Engie για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στους πελάτης της που θα αγοράσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σχεδιάζει να αναπτύξει.Η FCA, έχει δηλώσει από τον περασμένο Ιούνιο ότι θα επενδύσει €9 δις. τα επόμενα πέντε χρόνια για να βάλει στη γκάμα της υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σχετικά με τη συμφωνία η FCA ανακοίνωσε πως στόχος της συνεργασίας της με τις Enel και Engie είναι να μπορεί να προσφέρει ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς φόρτισης για να υποστηρίξει τις πωλήσεις του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού Fiat 500 και του plug-in hybrid Jeep Renegade.

«Συγκεντρώνουμε ένα σύστημα συνεργατών, προϊόντων και υπηρεσιών σε πολλές αγορές για να ανταποκριθούμε και να υπερβούμε τις ραγδαία εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών μας για ηλεκτροκίνητα οχήματα», δήλωσε ο CEO της FCA Mike Manley.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη υπηρεσιών όπως οι εφαρμογές που επιτρέπουν στους πελάτες να εντοπίζουν τα δημόσια σημεία φόρτισης. Η Enel, μέσω της μονάδας Enel X, θα συνεργαστεί με την FCA στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ η Engie θα συνεργαστεί σε 14 άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube