Συλλέκτης πληρώνει $18,5 εκατομμύρια για μία Ferrari 250 GT SWB California Spider

Συλλέκτης πληρώνει $18,5 εκατομμύρια για μία Ferrari 250 GT SWB California Spider

Συχνά-πυκνά, όλο και κάποιος ανακαλύπτει ένα, ή και περισσότερα, ξεχασμένα κλασικά αυτοκίνητα σε κάποιο χωράφι ή ένα γκαράζ.

Η μεγαλύτερη, ως τώρα, ανακάλυψη ωστόσο αφορά τη συλλογή Baillon, η οποία δημοπρατήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Η συλλογή αυτή αποτελείται από 100 περίπου αυτοκίνητα τα οποία είχε σώσει από την... πρέσα από το 1950 μέχρι το 1970 ο Γάλλος μεγιστάνας των μεταφορών Roger Baillon – εξ ου και η ονομασία της.

Ο Baillon σκόπευε να τα εκθέσει σε ένα μουσείο που θα δημιουργούσε, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ. Όταν ανακαλύφθηκε η συλλογή, τα περισσότερα μοντέλα ήθελαν πολλή δουλειά, ωστόσο 59 από αυτά δόθηκαν στον οίκο Artcurial ο οποίος και τα έβγαλε στη δημοπρασία στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων Retromobile.

Την υψηλότερη τιμή έπιασε μία σπάνια Ferrari 250 GT SWB California Spider του 1961, μία από τις μόλις 37 που κατασκευάστηκαν, η οποία πωλήθηκε – παρά την κατάστασή της - σε ανώνυμο συλλέκτη στην τιμή-ρεκόρ, για οποιαδήποτε 250 GT, των 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια Maserati A6G του 1956 αγοράστηκε από Αμερικανό συλλέκτη έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων και ένας Ευρωπαίος έδωσε 1,9 εκατομμύρια δολάρια για μια Talbot-Lago T26 του 1949. Συνολικά, η συλλογή Baillon «έπιασε» το ποσό των 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη συγκεκριμένη δημοπρασία!

[Πηγή: Autoblog, Artcurial]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube