Σύγκρουση δύο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ εμπρός στην κάμερα [video]

Σύγκρουση δύο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ εμπρός στην κάμερα [video]

Από το τη σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε. 

Οι συγκρούσεις αυτοκινήτων είναι (δυστυχώς) συνηθισμένο φαινόμενο και δεν προκαλούν εντύπωση. Ωστόσο οι συγκρούσεις αεροπλάνων δεν είναι κάτι τόσο σύνηθες, ειδικά αν αυτές καταγράφονται από μια κάμερα. 

Ενα τέτοιο σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης όταν δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.Συγκεκριμένα ένα αεροπλάνο της εταιρείας Asiana της Νοτίου Κορέας χτύπησε με το φτερό του ένα A321 των τουρκικών αερογραμμών.

pl

Το Α330 κινείτο στο διάδρομο ενώ το τουρκικό αεροσκάφος ήταν ακινητοποιημένο σε κοντινή απόσταση. Οι χειριστές του νοτιοκορεατικού αεροσκάφους δεν έκαναν φαίνεται καλό υπολογισμό με αποτέλεσμα το δεξιό φτερό να χτυπήσει στο κάθετο σταθερό του τουρκικού αεροσκάφους και να το καταστρέψει.

Τη στιγμή του ατυχήματος, κάποιοι επιβάτες ήταν όρθιοι και από την σύγκρουση εκσφενδονίστηκαν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους. Ωστόσο, κανείς από τους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και αρκετά παιδιά, δεν φαίνεται να τραυματίστηκε. 

pl1

Το αεροπλάνο της Asiana Airlines ήταν έτοιμο να ξεκινήσει την πτήση του προς τη Σεούλ. Η συγκεκριμένη πτήση ακυρώθηκε, ενώ οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος για το ταξίδι τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube