Συγχώνευση PSA-FCA: Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις

Συγχώνευση PSA-FCA: Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις

Αύριο αναμένεται να μάθουμε λεπτομέρειες για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Συνεδριάζουν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των Fiat Chrysler Automobiles και Groupe PSA με σκοπό να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο ομίλων.
Ο «γάμος» της FCA και της PSA θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, την οποίας η κεφαλαιακή αξία θα ξεπερνά τα € 50 δις., ενώ οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις θα ξεπερνούν τα 8,7 εκατ. αυτοκίνητα.

Με την ολοκλήρωση των σημερινών διαδικασιών το επόμενο βήμα είναι η επίσημα ανακοίνωση της συμφωνίας που αναμένεται να γίνει αύριο, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου.
Το γαλλικό κράτος, το οποίο κατέχει περίπου το 12% της PSA και έχει εκπροσωπείται στο ΔΣ, υποστηρίζει ένα δεσμευτικό μνημόνιο που περιλαμβάνει κάποιες μικρές αλλαγές στη συμφωνία που παρουσιάστηκε από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στις 31 Οκτωβρίου, ανέφερε το Bloomberg. Η συγχώνευση πρέπει να οικοδομήσει ένα νέο πρωταθλητή σε παγκόσμια κλίμακα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας, ανέφερε σε δήλωσή του γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η FCA και η PSA ανακοίνωσαν το σχέδιό τους πριν από έξι εβδομάδες να δημιουργήσουν μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα έθεσε σε αμφισβήτηση την παρουσία του Volkswagen Group στην Ευρώπη, διατηρώντας ταυτόχρονα την παρουσία της Chrysler στο Detroit των ΗΠΑ

Η νέα εταιρεία θα εδρεύει στις Κάτω Χώρες και θα έχει  επικεφαλής τον CEO της PSA, Carlos Tavares. Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, ο John Elkann θα διατηρήσει το ρόλο του ως προέδρου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube