Suzuki: Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, ο 91χρονος πρόεδρος της εταιρείας παραιτείται

Suzuki: Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, ο 91χρονος πρόεδρος της εταιρείας παραιτείται

Ο Osamu Suzuki κατέχει το ρεκόρ της μακρύτερης παραμονής στο τιμόνι αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο. 

Ο 91χρονος πρόεδρος της Suzuki Motor Corp., Osamu Suzuki, παραιτείται αφού ηγήθηκε μιας αυτοκινητοβιομηχανίας για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιονδήποτε άλλο στον κλάδο.

Ο Suzuki, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για 22 χρόνια και στη συνέχεια ως πρόεδρος για άλλες δύο δεκαετίες, θα παραιτηθεί μετά από συνεδρίαση των μετόχων τον Ιούνιο, αλλά θα διατηρήσει ένα ρόλο ανώτερου συμβούλου.  

Με σχεδόν μισό αιώνα στο τιμόνι της εταιρείας, ο Suzuki θεωρείται ευρέως ότι μετέτρεψε τη Suzuki σε αυτό που είναι σήμερα: έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μικρών οχημάτων στον κόσμο. Ο Suzuki εργάστηκε για να αναπτύξει την εταιρεία, βρίσκοντας νέες αγορές σε όλο τον κόσμο για τα αυτοκίνητά της, δημιουργώντας ένα κυρίαρχο μερίδιο στην Ινδία κατά την πρώτη από τις δύο θητείες του ως πρόεδρος.

Η Suzuki Motor ανακοίνωσε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο την Τετάρτη, το οποίο περιλαμβάνει τον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων «την κατάλληλη στιγμή» και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με την κατασκευή στο μηδέν έως το 2050. Η απόφαση για αλλαγή διαχείρισης θα «αυξήσει την ταχύτητα της εταιρείας», δήλωσε η Suzuki.

«Είμαι ικανοποιημένος με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο καθώς και την ικανότητα της διοίκησης να το βλέπει και θα συνεχίσω να είμαι εύκολα προσβάσιμος για συμβουλές στο μέλλον», είπε ο Osamu Suzuki, διαβεβαιώνοντας τους μετόχους ότι είναι «γεμάτος ζωή», έχοντας παίξει γκολφ 47 φορές πέρυσι.

Ο Suzuki παραχώρησε τον τίτλο του προέδρου στον γιο του Toshihiro Suzuki το 2015, μειώνοντας την αβεβαιότητα της αγοράς σχετικά με τη διαδοχή της διοίκησης στην εταιρεία. Οι μετοχές της εταιρείας αυξάνονται κατά 4% φέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube