Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Kia;

Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Kia;

Οι χάκερς που επιτέθηκαν στην Kia ζητούν 400 Bitcoins ήτοι 20 εκ. δολάρια, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν το υλικό που έχουν στα χέρια τους.

Μια περίεργη ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ. Ο ιστότοπος Bleeping Computer (εξειδικευμένο site σε ότι αφορά υπολογιστές, internet κ.α.) ανέφερε πως μια ομάδα χάκερ χτύπησε το δίκτυο της Kia Motors America διακόπτοντας τη λειτουργία του και προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε επιμέρους συστήματα και λογισμικά.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η συγκεκριμένη ομάδα των χάκερ ζήτησε 400 Bitcoins (20 εκ. δολάρια) προκειμένου να μη δώσουν στη δημοσιότητα πληροφορίες και στοιχεία που έχει υποκλέψει από το δίκτυο της Kia. Φρόντισε δε να ενημερώσει τους ανθρώπους της κορεατικής φίρμας, πως εάν δεν προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού εντός τριών ημερών, τότε τα λύτρα θα αυξηθούν στα 600 Bitcoin (30 εκ. δολάρια) και θα ξεκινήσει η δημοσιοποίηση των στοιχείων.

 

Η Kia Motors America από την πλευρά της αρνείται ότι έχει δεχτεί κάποια επίθεση και υποστηρίζει ότι το πρόβλημα που υφίσταται το δίκτυο της οφείλεται στην κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές των ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας, ότι γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να επιλυθεί η βλάβη τις επόμενες 48 ώρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube