Στο σφυρί το μονοθέσιο Ferrari F300 του Michael Schumacher

Στο σφυρί το μονοθέσιο Ferrari F300 του Michael Schumacher

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s έβγαλε προς πώληση ένα μονοθέσιο της Ferrari με το οποίο ο Michael Schumacher είχε επιτύχει τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα Formula 1 του 1998.

Η Ferrari F300 θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν ένα ενδιάμεσο βήμα της ιταλικής φίρμας για να ξαναγυρίσει στην κορυφή, μετά από αρκετά χρόνια αδιάφορης παρουσίας στη Formula 1. Η χρονιά ήταν το 1998 και η Scuderia ανέθεσε στους Rory Byrne, Giorgio Ascanelli, Aldo Costa, Willem Toet και Νικόλα Τομπάζη να σχεδιάσουν ένα μονοθέσιο πιο αεροδυναμικό και ανταγωνιστικό για τα δεδομένα της εποχής.

Παράλληλα, εξέλιξε περαιτέρω τον τρίλιτρο Ferrari Tipo 047 V10 και, τέλος, βασίστηκε στο έμψυχο δυναμικό της για να κάνει τη διαφορά. Μεταξύ άλλων στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ross Brawn και στο νέο της οδηγό, Michael Schumacher.

Συνολικά κατασκευάστηκαν εννέα αντίτυπα του μονοθεσίου F300, με το σασί 187 -το οποίο διατίθεται προς πώληση- να είναι το έβδομο κατά σειρά παραγωγής. Η αγωνιστική του πορεία ξεκίνησε με το GP του Καναδά (Circuit Gilles Villeneuve) και συνεχίστηκε σε τρεις ακόμα γύρους του πρωταθλήματος, στη Γαλλία (Circuit de Nevers Magny-Cours), τη Μεγάλη Βρετανία (Silverstone Circuit) και την Ιταλία (Autodromo Nazionale Monza). 

Ferrari F300

Για μία εταιρία που είχε να δει πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 1979 και οδηγών από το 1982, τα πράγματα κύλησαν πραγματικά καλά εκείνη τη χρονιά. Ειδικά για το συγκεκριμένο σασί, που κατάφερε να κερδίσει όλους τους αγώνες που συμμετείχε, στα χέρια του Γερμανού οδηγού!

Έτσι ο οίκος RM Sotheby’s που έχει αναλάβει τη σχετική δημοπρασία έχει κάθε δίκιο να διαφημίζει πως πρόκειται για το πιο επιτυχημένο, ανίκητο σασί Formula 1 της Ferrari, όλων των εποχών. 

Ο πρότερος ιδιοκτήτης του είχε αγοράσει το μονοθέσιο απευθείας από τη Scuderia το 1999, διατηρώντας το σε εξαιρετική κατάσταση στη συλλογή του. Πλέον όμως ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια για ένα ποσό που εκτιμάται πως θα κυμανθεί άνω των 6 εκ. ευρώ.

Εάν ενδιαφέρεστε, προγραμματίστε ένα ταξίδι στο Monterey, στις 18-20 Αυγούστου. Για ένα μονοθέσιο με τέτοια ιστορία και με οδηγό τον Schumacher, αποτελεί αναμφίβολα μία καλή επένδυση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube