Στη Νορβηγία ο Elon Musk λόγω καθυστέρησης στις παραδόσεις του Model 3

Στη Νορβηγία ο Elon Musk λόγω καθυστέρησης στις παραδόσεις του Model 3

Ο Musk θέλησε να δει από κοντά το πρόβλημα με εκατοντάδες δυσαρεστημένους πελάτες. 

Το Elon Musk επισκέφθηκε τη Νορβηγία, την 3η μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για να δει ο ίδιος τι πηγαίνει στραβά με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων του. Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις έχουν δημιουργήσει μια αναστάτωση στους πελάτες αυτοκινήτων της Tesla.

H εταιρεία είχε από πέρυσι διπλασιάσει τους υπαλλήλους της στη Νορβηγία, φτάνοντας τον αριθμό τους στους 360, σε μια προσπάθεια να επιλύσει τα προβλήματα στις παραδόσεις και ειδικά του Model 3.

H Tesla παρακολουθεί στενά την αγορά της Νορβηγίας καθώς η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο χάρη σε γενναιόδωρα κυβερνητικά κίνητρα για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων. Τα προβλήματα στη γραμμή παραγωγής της Tesla ωστόσο έχουν δημιουργήσει μεγάλες λίστες αναμονής πελατών οι οποίοι περιμένουν πολλούς μήνες μέχρι να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους.

Η Tesla έχει 13 κέντρα εξυπηρέτησης στη Νορβηγία και εργάζεται για να προχωρήσει σε δύο ακόμα το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Musk. 

Οι τιμές για το Μodel 3 στην Ευρώπη διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, ενώ οι πελάτες στο Βέλγιο πληρώνουν βασική τιμή 58.800 ευρώ, έναντι 55.400 ευρώ στη Γερμανία και 53.500 ευρώ στη Γαλλία.

Η Tesla έχει μειώσει την τιμή του Μodel 3 στις ΗΠΑ δύο φορές αυτό το έτος, στα 42.900 δολάρια για να αντισταθμίσει εν μέρει τη μείωση των ομοσπονδιακών εκπτώσεων φόρου.

Η Musk ανέφερε στο twitter ότι θα επισκεφθεί και άλλες χώρες στην Ευρώπη προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την εμπορική πορεία του Model 3.

Εκτός από τη Νορβηγία θα πάει στο αρχηγείο της Tesla στο Άμστερνταμ, καθώς και το ευρωπαϊκό κέντρο διανομής της εταιρείας στις Κάτω Χώρες αλλά και στο κομβικό βελγικό λιμάνι στην πόλη του Zeebrugge.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube