Στη Mitsubishi ο σχεδιαστής των Audi TT και SEAT Leon 

Στη Mitsubishi ο σχεδιαστής των Audi TT και SEAT Leon 

Ο Jorge Diez θα είναι επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας. 

Μπορεί να είναι λιγότερο δημοφιλείς από τις μεταγραφές της Premier League, αλλά τους τελευταίους μήνες ένας σημαντικός αριθμός κορυφαίων σχεδιαστών αυτοκινήτων έχουν επίσης αλλάξει ομάδες.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο είδαμε τον Giles Taylor να μετακομίζει από την Rolls-Royce στην κινεζική Hongqi, τον Kevin Rice να αφήνει τη Mazda για να πάει στην Chery και τον David Woodhouse να πηγαίνει στο κέντρο σχεδιασμού της Nissan στην Αμερική αφήνοντας τη θέση που είχε στην Lincoln.

Τώρα, ήταν η σειρά της Mitsubishi να ανακοινώσει την απόκτηση του Jorge Diez, που είχε περάσει από τα κέντρα σχεδιασμού της SΕΑΤ και της Audi. Ο Jorge Diez θα είναι επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος σχεδιασμού της Mitsubishi, του Mitsubishi Motors Europe Design (MMED) που βρίσκεται κοντά στη Φρανκφούρτη. Το MMED ιδρύθηκε το 2014 και συνεργάζεται στενά με άλλα παγκόσμια στούντιο σχεδιασμού στο Τόκιο και το Okazaki.

Ο Diez είναι πτυχιούχος του Royal College of Art στο Λονδίνο και ήταν επί 18 χρόνια υπάλληλος του ομίλου Volkswagen. Ήταν υπεύθυνος για τον εξωτερικό σχεδιασμό μοντέλων της Audi από το 2001 έως το 2010, επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού στη SΕΑΤ από το 2011 έως το 2014 και επικεφαλής του Audi Concept Design στο Μόναχο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό μοντέλων όπως το SΕΑΤ Leon, το Ibe ​​Concept, το Audi A7 Sportback και το Audi TT.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Jorge Diez συμμετέχει στην ομάδα σχεδιασμού μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Tsunehiro Kunimoto, αντιπρόεδρος της MMC's Design Division. «Συνδυάζει τόσο στρατηγική όσο και δημιουργική σκέψη και ικανότητες και η παρουσία του θα αναβαθμίσει σημαντικά τον μελλοντικό σχεδιασμό της Mitsubishi καθώς ενισχύουμε το ρόλο του ευρωπαϊκού μας στούντιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube