Στη φυλακή YouTuber που σκηνοθέτησε τη συντριβή αεροπλάνου για views [video]

Στη φυλακή YouTuber που σκηνοθέτησε τη συντριβή αεροπλάνου για views [video]

Ένας 29χρονος YouTuber έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να κερδίσει επισκέπτες στο κανάλι του και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων.

Plane crash

Με 20 χρόνια φυλάκιση είναι αντιμέτωπος ένας YouTuber, καθώς έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να ανεβάσει το βίντεο στο Youtube και να κερδίσει views. 

Παράλληλα κατηγορείται πως εμπόδισε με διάφορα τεχνάσματα την ομοσπονδιακή έρευνα για τα αίτια της πτώσης του μικρού αεροσκάφους προσπαθώντας να την αποδώσει σε ατύχημα.

Ο 29χρονος Trevor Jacob, έριξε τo μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος στο εθνικό δάσος Los Padres της Καλιφόρνια το 2021, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Jacob, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να εγκαταλείπει το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο πριν αυτό συντριβεί, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube που καταγράφει το περιστατικό. Αρχικά είπε στις Αρχές ότι το αεροπλάνο του έχασε την ισχύ και ότι δεν γνώριζε πού έπεσε. Αλλά η ιστορία του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους ειδικούς της αεροπορίας και τις ομοσπονδιακές αρχές. Αργότερα διαπίστωσαν ότι ο Jacob δεν έκανε καμία προσπάθεια να καλέσει βοήθεια από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, ούτε προσπάθησε να επανεκκινήσει τον κινητήρα ή να αναζητήσει ένα ασφαλές μέρος για να προσγειωθεί.

Έτσι αποδείχθηκε πως ο YouTuber, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως έμπειρο πιλότο και αλεξιπτωτιστή, δεν σκόπευε ποτέ να ολοκληρώσει τη σόλο πτήση του από το αεροδρόμιο Lompoc, στη νότια Καλιφόρνια, στις λίμνες Mammoth της Σιέρα Νεβάδα.

Πριν από την απογείωσή του στις 24 Νοεμβρίου 2021, ο Jacob τοποθέτησε πολλές βιντεοκάμερες σε διαφορετικά σημεία του αεροπλάνου και εξοπλίστηκε με αλεξίπτωτο, βιντεοκάμερα και σέλφι-στικ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Περίπου 35 λεπτά μετά την απογείωση, πήδηξε από το αεροπλάνο και άρχισε να κινηματογραφεί το αεροσκάφος καθώς έπεφτε. Μόλις άγγιξε το έδαφος, πήγε στο σημείο της συντριβής και ανέσυρε το υλικό από τις κάμερες.

Δύο μέρες αργότερα, ο Jacob ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) για το αεροπορικό δυστύχημα, αλλά είπε στους ερευνητές του NTSB και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας ότι δεν ήξερε πού ήταν τα συντρίμμια.

Ωστόσο, στις 10 Δεκεμβρίου του 2021 ο Jacob και ένας φίλος του πέταξαν στο σημείο της συντριβής και ρυμούλκησαν το αεροπλάνο που συνετρίβη στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα, όπου ο Jacob το έβαλε σε ένα υπόστεγο. Μάλιστα, κατέστρεψε τμήματα του αεροπλάνου και τοποθέτησε τα εξαρτήματα σε κάδους απορριμμάτων γύρω από το αεροδρόμιο και αλλού, κάτι που οι αρχές λένε ότι παραδέχτηκε ότι έκανε για να παραπλανήσει τους ερευνητές.

Το βίντεο με τίτλο I Crashed My Plane ανέβηκε στο YouTube στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Τον επόμενο Απρίλιο, αφού οι ερευνητές αποκάλυψαν τα ψέματα και τα εμπόδια του Jacob, η FAA του ανακάλεσε την άδεια πιλότου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube