Στην πίστα με ένα BMW i3 [video]

Στην πίστα με ένα BMW i3 [video]

Ο φυσικός χώρος του BMW i3 είναι η πόλη, αλλά ένας ιδιοκτήτης δεν δίστασε να διαπιστώσει τι μπορεί να κάνει μέσα στην πίστα της Jarama.

Η BMW έχει μοντέλα που νιώθουν σαν στο σπίτι τους στην πίστα, όπως η Μ3 και η Μ4, αλλά το μικρό ηλεκτρικό i3 δεν είναι ένα από αυτά. Να όμως που ένα από αυτά βρέθηκε πρόσφατα σε ένα trackday στην πίστα της Jarama, έξω από τη Μαδρίτη.

Το συγκεκριμένο BMW i3, που αρχικά ήταν άσπρο αλλά πλέον είναι ντυμένο με μπλε μεμβράνη, ανήκει σε έναν Ισπανό ονόματι Pedro Puky. Αυτός ήταν που είχε την απορία για το πώς θα ήταν η οδήγηση του ηλεκτρικού supermini σε αγωνιστικό τερέν, οπότε έβαλε τις κάμερες να γράφουν και μπήκε στην πίστα.

«Είναι πιο ευχάριστο απ’ ό,τι φαίνεται στην πίστα, χάρη στο χαμηλό βάρος και την καλή επιτάχυνση και επιβράδυνση που πετυχαίνει», δήλωσε ο κ. Puky. «Πρόβλημα δημιουργούν η έντονη ανάκτηση ενέργειας, η αδυναμία απενεργοποίησης του DSC και τα στενά εμπρός λάστιχα. Ίσως αν δοκίμαζα με περισσότερη πίεση να τα πήγαινε καλύτερα, αλλά και πάλι αν σκεφτείς ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι εντυπωσιακό».

Για την ιστορία το BMW i3 μπήκε στην πίστα με αυτονομία 130 km και μετά από τρεις γύρους, δηλαδή περίπου 18,5 km, η ένδειξη είχε πέσει στα 100 km.

[Πηγή: BMW Blog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube