Stellantis: Περικοπές ακόμα και... στους χώρους υγιεινής των εργοστασίων της FIAT

Stellantis: Περικοπές ακόμα και... στους χώρους υγιεινής των εργοστασίων της FIAT

«Κόψτε τα αστεία». Με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκαν τα ιταλικά συνδικάτα εργαζομένων την είδηση ότι ο όμιλος Stellantis, σκέφτεται περικοπές κόστους, ξεκινώντας από τους χώρους υγιεινής των εργοστασίων.

Περικοπές κόστους. Κάθε φορά που ακούμε αυτή τη φράση, ο νους μας προφανώς και πηγαίνει... στο κακό. Διότι αυτό σημαίνει μειώσεις σε μισθούς των εργαζομένων, απολύσεις, κλείσιμο εταιρειών ή εργοστασίων κ.ο.κ. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, ο όμιλος Stellantis, προχωρά σε περικοπές κόστους σε πολλά εργοστάσια της FIAT, με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που τους αντιπροσωπεύουν να βρίσκονται... στα «κάγκελα». 

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Stellantis, παρότι είχαν υποσχεθεί ότι δε θα προχωρούσαν σε απολύσεις εργαζομένων, πράττουν το αντίθετο με τα πρώτα μαύρα σύννεφα να σκεπάζουν τον ουρανό της «συμμαχίας». Ο όμιλος, ψάχνει τρόπους ώστε να «σώσει» 6 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση από τα λειτουργικά του έξοδα, μια «πράξη», με τεράστιο βαθμό δυσκολίας! Εκτός, κι αν δε σε νοιάζουν οι επιπτώσεις.

fiat

Όπως και να χει, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα ιταλικά εργοστάσια μυρίζει μπαρούτι όχι μόνο για το ενδεχόμενο απολύσεων του προσωπικού ή το κλείσιμο μονάδων αλλά και για ένα ακόμη γεγονός: Άγνωστό ακόμα ποιος ευθύνεται αλλά δόθηκε εντολή, να απολυθεί προσωπικό από τις μονάδες καθαρισμού των εργοστασίων και να κλείσουν και μεγάλο μέρος από τις τουαλέτες του προσωπικού! Εν μέσω πανδημίας και με το εργατικό δυναμικών των μονάδων να δουλεύει full time.

Αναμένουμε να δούμε την αντίδραση του ομίλου στο φλέγον θέμα που μόλις ξέσπασε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube