Stellantis: Η Chrysler θα συνεχίσει να υπάρχει

Stellantis: Η Chrysler θα συνεχίσει να υπάρχει

Η αμερικανική φίρμα θα αποκτήσει νέο όραμα και στρατηγική για την αναγέννησή της.

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, διέψευσε τις φήμες για πιθανό κλείσιμο της Chrysler περιγράφοντας την αμερικανική φίρμα ως πυλώνα του νέου ομίλού.

Ο ισχυρός άντρας της Stellantis είπε πως χρειάζονται μερικούς μήνες για να καταλήξουν στον προσδιορισμό ενός νέου οράματος για το μέλλον της Chrysler, αναφερόμενος σε αυτήν ως η έκφραση της αμερικανικής τεχνολογίας στο χώρο της αυτοκίνησης. Μίλησε επίσης για πιθανή εξέλιξη στους τομείς των αυτόνομων οχημάτων, των μηδενικών ρύπων και της συνδεσιμότητας.

Η σημερινή γκάμα της Chrysler περιλαμβάνει δύο μοντέλα - το αειθαλές σεντάν 300 και το πολυμορφικό Pacifica - με τις πωλήσεις της να σημειώνουν πτωτική τάση χωρίς κάποιο SUV. Παρόλα αυτά, ο Carlos Tavares αναγνωρίζει τη βαρύτητα του ονόματος της Chrysler για τους Αμερικανούς αγοραστές, για αυτό και σκοπεύει να την αναστήσει χαράσσοντας μια νέα στρατηγική.

Με την είσοδο της Peugeot στην αγορά των ΗΠΑ να απομακρύνεται ως σενάριο, ο Tavares αναφέρει πως είναι ευκολότερο και πιο αποδοτικό να διοχετεύσουν τους πόρους στην εξέλιξη και βελτίωση των υφιστάμενων κατασκευαστών που έχουν εξασφαλίσει ένα ισχυρό μερίδιο στην αγορά.

[Πηγή: The Detroit NewsCarscoops και Car & Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube