Stellantis: Ανακοίνωσε την παραγωγή τεσσάρων νέων ηλεκτρικών μοντέλων στο Melfi

Stellantis: Ανακοίνωσε την παραγωγή τεσσάρων νέων ηλεκτρικών μοντέλων στο Melfi

Το εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi της Ιταλίας θα είναι το πρώτο που θα κατασκευάσει τα νέα μοντέλα του ομίλου.

Η Stellantis θα κατασκευάζει τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία από το 2024 όπως αποκάλυψε το σωματείο εργαζομένων UILM.

Πιο συγκεκριμένα το UILM εξέδωσε την εξής ανακοίνωση μετά από συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου: «Η Stellantis ανακοίνωσε πως το Melfi θα είναι το πρώτο εργοστάσιο στην Ιταλία που θα κατασκευάσει νέα μοντέλα, βασισμένο στο business plan για μετά το 2022». 

Τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με τα σήματα διαφόρων μαρκών και θα ανήκουν στη μεσαία κατηγορία (D-Segment). Παρόλο που η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιταλία κοστίζει περισσότερο από ότι σε άλλα κράτη της Ευρώπης, η Stellantis έχει πρόθεση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του εργοστασίου στο Melfi. Οι επερχόμενες αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο περιλαμβάνουν μια νέα γραμμή παραγωγής που θα ενώσει τις δύο υπάρχουσες, με τις εργασίες να μην επηρεάζουν τη δυνατότητα παραγωγής 400.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Η Stellantis μετά από τα δύο εργοστάσια μπαταριών που έχουν ανακοινωθεί για Γαλλία και Γερμανία, εξετάζει το ενδεχόμενο νέων παραγωγικών μονάδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την ιταλική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας, Giancarlo Giorgetti, η Stellantis δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις για το πού θα χτίσει το τρίτο εργοστάσιο μπαταριών για τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην Ευρώπη.

Το στρατηγικό σχέδιο της Stellantis θα ανακοινωθεί στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 από τον CEO, Carlos Tavares. 

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube