Στη Χαλανδρίτσα πίστα F1 μέσω αναπτυξιακού νόμου

Στη Χαλανδρίτσα πίστα F1 μέσω αναπτυξιακού νόμου

Και ενώ όλοι ασχολούνταν με το "σχέδιο Δραπετσώνα" ήρθε το νομοσχέδιο για την (πολυπόθητη) ανάπτυξη την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή (δια χειρός υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη)

και ονομάζει την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα ως μία από τις τέσσερις μεγάλες επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 250 εκ. ευρώ (στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται άλλες τρεις). Οπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ν/σ "η επένδυση είναι της εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ και αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του νομού Αχαΐας και την κατασκευή πίστας αγώνων αυτοκίνητων μήκους 4.880 μέτρων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 94,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 497 θέσεις εργασίας".
Σύμφωνα με τις μελέτες και τα όσα σχετικά αναφέρονται, η πίστα θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία Ρέντες του δηµοτικού διαµερίσµατος Χαλανδρίτσας, με το επιχορηγούμενο πόσο να φτάνει τα 28,9 εκατ. ευρώ. Οι προδιαγραφές του έργου θα είναι τέτοιες που να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες  Formula 1, MotoGP και φυσικά των λοιπών διοργανώσεων. Ως επίσημος φορέας  της επένδυσης εμφανίζεται η εταιρία " Αυτοκινητοδρόµιο Πάτρας ΑΕ", με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου να φτάνει τα τρία χρόνια. Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο έργο υπήρχαν ενστάσεις από την ΕΕ, αλλά και ανταγωνισμός από άλλες ενδιαφερόμενες για αντίστοιχο έργο περιοχές της Ελλάδος, ενώ η υπόθεση "πίστα" στην Ελλάδα πηγαίνει πολύ πίσω, πιο πίσω και από την εποχή που ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός έθετε το θεμέλιο για την έναρξη εργασιών στον Ορχομενό. Πρόσφατα μάλιστα βγήκε στην επιφάνεια και σχέδιο για αγώνα F1 στην περιοχή της Δραπετσώνας, το οποίο ελέγετο πως είχε και το πράσινο φως από τον Μπέρνι Εκλεστον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube