Σταμάτησε την παραγωγή το εργοστάσιο της Fiat στη Σερβία

Σταμάτησε την παραγωγή το εργοστάσιο της Fiat στη Σερβία

Η μονάδα της Fiat στη Σερβία διέκοψε την παραγωγή της στο εργοστάσιο του Kragujevac, καθώς ένας από τους προμηθευτές δεν δύναται να παραδώσει εξαρτήματα.

Η διακοπή των εργασιών ήρθε ως αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας εργαζομένων σε εταιρεία μεταφορών που μπλοκάρισε τους δρόμους και τη σιδηροδρομική πρόσβαση στην περιοχή.

Η εκπρόσωπος της Fiat, Aleksandra Rankovic, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πότε θα λήξει αυτή κατάσταση που παραμένει η ίδια τις τελευταίες 12 ημέρες. «Η διακοπή της παραγωγής έγινε την προηγούμενη Τετάρτη και δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την παραγωγή», δήλωσε η Rankovic

Το εργοστάσιο του Kragujevac, που αποτελεί μια επένδυση αξίας ενός δισ. ευρώ , αποτελεί σύμπραξη της Fiat κατά 67% και του σερβικού κράτους κατά 33%, ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα της οικογένειας του 500L τον Ιούλιο του 2012, με ρυθμό 30.000 αυτοκινήτων ετησίως (2012).

Το εργοστάσιο, σημαντική εξαγωγική μονάδα στη Σερβία, είναι προγραμματισμένο να πιάσει τις 110-140.000 μονάδες εφέτος, δίνοντας σημαντική ώθηση στην χειμαζόμενη σερβική οικονομία.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube