Σταματά προσωρινά η παραγωγή του Audi RS3 λόγω WLTP

Σταματά προσωρινά η παραγωγή του Audi RS3 λόγω WLTP

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει και πάλι στις αρχές του 2019.

Ουκ ολίγους πονοκεφάλους έχουν προκαλέσει στον Όμιλο Volkswagen τα αυστηρότερα πρότυπα μέτρησης εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης του WLTP που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Έχουμε δει πολλά από τα μοντέλα των VW, SEAT και Porsche να επηρεάζονται από τη μετάβαση από το NEDC σε WLTP, και τώρα μοιάζει η Audi να έχει επίσης κάποια προβλήματα.

Έτσι, μετά το Golf GTI που χάνει την έκδοση των 230 ίππων και το Golf R που χάνει 10 ίππους για να εναρμονιστεί με τα νέα πρότυπα, σταματά προσωρινά και η παραγωγή του Audi RS3 τόσο στην έκδοση Sportback όσο και στην Sedan για την Ευρώπη.
Η παραγωγή του μοντέλου, που θα είναι πλέον εναρμονισμένο με τις νέες νόρμες, αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στις αρχές του 2019.

Ωστόσο, τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη παραχθεί διανέμονται κανονικά, αλλά με την ένδειξη MY 2018.

Ο CΕO της εταιρείας Frank Witter, έχει δηλώσει πως το  κόστος των καθυστερήσεων λόγω του WLTP θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Όμως δεν είναι μόνον το VW Group που επλήγη από τους νέους κανονισμούς.
Η Peugeot πρέπει να σταματήσει την παραγωγή του «καυτού» 308 GTi, ενώ τα βενζινοκίνητα μοντέλα της BMW Σειράς 7 απουσιάζουν πλέον από το Configurator της εταιρείας, σε αντίθεση με τα 740e και 740Le που είναι διαθέσιμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube