Στα σκαριά η νέα BMW M4 CS

Στα σκαριά η νέα BMW M4 CS

Ρεπορτάζ θέλει τη γκάμα της M4 να εμπλουτίζεται με την προσθήκη της M4 CS, η οποία θα έρθει για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην M4 Competition και την M4 CSL.

BMW M4

Φαίνεται ότι η BMW σκοπεύει σύντομα να εμπλουτίσει την γκάμα της M4 με την προσθήκη της νέας M4 CS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bimmerpost που βασίζεται σε πληροφορίες που διέρρευσαν από τον κατασκευαστή, η νέα M4 CS θα μπει στην παραγωγή από τον Ιούλιο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2025.

Στόχος του νέου μοντέλου θα είναι να καλύψει το κενό ανάμεσα στη M4 Competition και τη σκληροπυρηνική M4 CSL.

BMW M4

Με βάση το ρεπορτάζ, η M4 CS θα υιοθετεί το σύνολο κινητήρα μετάδοσης από το σεντάν αδελφάκι της, την M3 CS που παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς.

Κάτω από το καπό της τελευταίας βρίσκεται ο γνωστός S58 3λιτρος twin-turbo κινητήρας απόδοσης 550 ίππων και 650 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive.

Tο σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4", τα 200 km/h έρχονται σε 11,1" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 302 km/h.

BMW M4

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο το αφεντικό της BMW M, Frank van Meel, δήλωσε στο BMW Blog ότι μετά από την M3 CS, υπάρχει χώρος και για μια M4 CS.

Τέλος, όπως και η M3 CS, έτσι και η παραγωγής της νέας M4 CS θα είναι φυσικά περιορισμένη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube