Στα σκαριά η έκδοση R για το Peugeot 508

Στα σκαριά η έκδοση R για το Peugeot 508

Θα αποδίδει 350 ίππους και θα υβριδική είναι τετρακίνητη.

Η Peugeot παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του crossover 3008 και του 508.
Αυτές  συνδυάζουν έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για συνολική απόδοση σχεδόν 300 ίππων. Ωστόσο φήμες θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει μια πιο «καυτή» έκδοση για το 508 που θα φέρει το διακριτικό «R».

Aνώτατο στέλεχος της Peugeot (ο προϊστάμενος σχεδίασης της Peugeot, Gilles Vidal) φέρεται να έχει επιβεβαιώσει την πρόθεση αυτή της εταιρείας, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και κάποιες λεπτομέρειες.
Το 508 R λοιπόν θα έχει τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο 1,6 κινητήρα που θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνδυασμός που θα παράγει τουλάχιστον 350 ίππους και θα συνοδεύεται από ένα «κανονικό» (όπως το ονόμασε) σύστημα τετρακίνησης.

Μια άλλη αναβάθμιση που θα ενσωματώνει το 508 R είναι ότι θα έχει μια πιο ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου από την προβλεπόμενη των 13,2 kWh για τις «απλές» εκδόσεις.
Εάν οι φήμες επαληθευτούν, το Peugeot 508 R θα χρειάζεται μόνο 4,5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το τυπικό 0-100 km/h, την ώρα που η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει εύκολα τα 250 kmk/h, σημείο όπου θα επεμβαίνει ο ηλεκτρονικό «κόφτης».
Κάπως έτσι και με την προϋπόθεση ότι το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί, η Peugeot θα αποκτήσει ένα μοντέλο που θα μπορεί να σταθεί απέναντι στα Audis S4 και Mercedes-AMG C 43.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube