Στα χρώματα της Martini η Lancia Delta Evo-e RX

Στα χρώματα της Martini η Lancia Delta Evo-e RX

Ο Sebastien Loeb θα λάβει μέρος στους αγώνες του WorldRX, οδηγώντας μία Lancia Delta Evo-e της ομάδας Special One Racing, βαμμένη στα χρώματα της Martini.

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Sebastien Loeb, επιστρέφει στους αγώνες RallyCross πίσω από τα πηδάλια μιας ηλεκτρικής Lancia Delta (Evo-e). Κι αν αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό, αυτό που μάθαμε σήμερα, είναι ότι ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, θα οδηγήσει το ηλεκτρικό κτήνος της Special One Racing Team, βαμμένο στα χρώματα της Martini! 

Μόνο το πλαίσιο της Lancia Delta Evo-e RX χρειάστηκε περισσότερες από 1.200 ώρες για να ολοκληρωθεί

Στο πλευρό του, ο Sebastien Loeb, θα έχει τον Guerlain Chicherit (της GCK Motorsport), ο οποίος έφτιαξε μια νέα ομάδα, την Special ONE Racing.

Η αγωνιστική Lancia Delta Evo-e RX σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την αρχή στο εργαστήριο της GCK Performance στο Issoire στη κεντρική Γαλλία, με τη χρήση κατά παραγγελία υλικών και εξαρτημάτων. Μόνο για το πλαίσιο χρειάστηκε περισσότερες από 1.200 ώρες εργασίας έως ότου ολοκληρωθεί.

Η Delta Evo-e διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 680 ίππων με ροπή 880 Nm. Θυμίζει έντονα σχεδιαστικά τη θεά των ράλλυ, Lancia Delta Integrale (1987 - 1992), έχοντας βέβαια τις κατάλληλες διαφοροποιήσεις στο ντιζάιν της ώστε να εναρμονίζεται πλήρως και με τις ηλεκτρικές ανάγκες.

Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα, σύμφωνα με την Special ONE Racing, η ηλεκτρική Delta χρειάζεται μόλις 1,8’’ για να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h.  

Sebastian Loeb

O Sebastien Loeb ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προέρχομαι από μία γενιά που μεγάλωσε βλέποντας τις Lancia Delta να κυριαρχούν στα ράλλυ. Είναι φυσικό να έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το αυτοκίνητο». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube