Στα δικαστήρια για το κιβώτιο μιας Ferrari 250 GTO

Στα δικαστήρια για το κιβώτιο μιας Ferrari 250 GTO

Η Δικαιοσύνη στο Λονδίνο καλείται να δώσει λύσει σε μια περίεργη διαμάχη.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο βρίσκεται στη μέση μια δικαστικής διαμάχης στο High Court του Λονδίνου. Οι δύο αντίπαλες πλευρές είναι ένας έμπορος και αμερικανικός συλλέκτης αυτοκινήτων που βρίσκονται στα δικαστήρια  για το ποιος έχει δικαιώματα στο κιβώτιο ταχυτήτων του οχήματος.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 όταν  ο 55χρονος Gregor Fisken πλήρωσε στον Bernard Carl, το ποσό των $ 44 εκατ. προκειμένου να αγοράσει μια μπλε Ferrari 250 GTO.

Ο Fisken γνώριζε ότι το αυτοκίνητο δεν διέθετε το αυθεντικό κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά ο πωλητής είχε δεσμευτεί ότι στο άμεσο μέλλον θα του έδινε ένα αυθεντικό κιβώτιο. Στο μεταξύ ο  Fisken πούλησε το αυτοκίνητο σε έναν ανώνυμο συλλέκτη.

Όταν το κιβώτιο βρέθηκε κάπου στην Καλιφόρνια, ο κάτοχός του ζητούσε 25.000 δολάρια και τοα έξοδα του τελωνείου για να το παραδώσει στον Fisken, ο οποίος με τη σειρά του θα το έδινε στον συλλέκτη που είχε αγοράσει την GTO. .
Kάπου εκεί ξεκίνησαν οι διαμάχες με τον Fisken θα θεωρεί ότι το κιβώτιο περιλαμβάνονταν στην αρχική τιμή των  $ 44 εκατ. και η υπόθεση έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, με τον αρχικό πωλητή να λέει πως ο  Fisken  δεν έχει πια δικαίωμα στο αυτοκίνητο και να ζητά επιπλέον $ 500.000 για να βρει ένα νέο αυθεντικό κιβώτιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube