Στα δικαστήρια η Tesla για το φορτηγό της

Στα δικαστήρια η Tesla για το φορτηγό της

H Nikola Motor κατέθεσε μήνυση για κλοπή σχεδίων και ζητά 2 δισ δολάρια.

Η ιστορία ξεκινά περίπου δύο χρόνια πριν όταν η αμερικανική εταιρεία Nikola Motor που εδρεύει στο Salt Lake City, έδωσε στη δημοσιότητα κάποια σχέδια για ένα φορτηγό που ήθελε να κατασκευάσει. 

Η Nikola Motor θα κατασκευάσει ημιφορτηγά που χρησιμοποποιούν ως καύσιμο υδρογόνο υποστηρίζει ότι από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2018 πήρε έξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχεδίασης για το συγκεκριμένο σχέδιό της, το Nikola One.  Μάλιστα η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα συνεργαστεί με την Bosch στην παραγωγή του κινητήρα του Nikola One. 

Ωστόσο η Tesla, τον Νοέμβριο του 2017 είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο για ένα βαρύ ηλεκτροκίνητο φορτηγό, το Semi,  που θα έβγαζε στην παραγωγή και το οποίο ήταν σχεδόν... copy-paste του σχεδίου που είχε παουσιάσει η Nikola Motor. 

Έτσι, η  Nikola Motor κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, υποστηρίζοντας πως η Τesla της έκλεψε τα σχέδια και για το λόγο αυτό ζητά 2 δις δολαρίων. Μάλιστα, η Nikola Motor ισχυρίζεται ότι έστειλε το 2017 επιστολή στην Tesla, με την οποία την ενημέρωνε για την «κλοπή» και της ζητούσε να αλλάξει το σχέδιο του Semi. 

Eκπρόσωπος της Tesla απέρριψε τις κατηγορίες και είπε πως η αγωγή δεν έχει καμία αξία. 
Σύμφωνα με τον Elon Musk, το Tesla Semi, το ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως φορτίου θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2019. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube