SP48 Unica, πιθανότατα το όνομα της επόμενης μοναδικής Ferrari

SP48 Unica, πιθανότατα το όνομα της επόμενης μοναδικής Ferrari

Ένα λογότυπο που ανέβηκε σε ένα forum για φίλους της Ferrari μας οδηγεί πιθανά στην ονομασία της επόμενης μοναδικής πρότασης του τμήματος Ferrari Special Project.

Πέρα από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας, καθώς και εκείνο των επιβατικών αυτοκινήτων, το Μαρανέλο φιλοξενεί ένα ακόμα τμήμα, για λίγους και εκλεκτούς. Το Special Project της Ferrari αναλαμβάνει κατά καιρούς να μας σερβίρει μία one-off πρόταση. Ένα μοναδικό μοντέλο για κάποιον υπερτυχερό που θα κληθεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Έχοντας καιρό να ακούσουμε νέα από εκεί, ήρθε ένα ποστάρισμα στο forum ferrarichat.com να ταράξει τα νερά. Ένας από τους χρήστες ανέβασε ένα νέο λογότυπο, μίας Ferrari SP48 Unica. Μάλιστα, στο ίδιο forum κυκλοφορεί και η πληροφορία πως ο φερόμενος αγοραστής του συγκεκριμένου μοντέλου είχε ζητήσει αρχικά το αυτοκίνητό του να ονομαστεί «Project Speciale XLVIII», χρησιμοποιώντας λατινικά ψηφία. Αυτό όμως λέγεται πως απορρίφθηκε από την ίδια τη φίρμα, καθώς κρίθηκε πολιτικά ανορθόδοξο. 

Τώρα για το ίδιο το αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι να βασίζεται στην F8 Tributo, φυσικά με σημαντικές διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα και όπου αλλού ζητήσει ο πελάτης. Αναφορικά με τον κινητήρα πάντως, οι 710 ίπποι που δίνει ο V8 της βασικής έκδοσης πιθανά να φανούν επαρκείς. 

Το αν τελικά η πληροφορίες αυτές ισχύουν, μάλλον δεν πρόκειται να το επιβεβαιώσει η Ferrari. Η ίδια άλλωστε ακολουθεί μία πολύ διακριτική πολιτική, στο συγκεκριμένο τομέα. Εάν ο πελάτης επιθυμεί εχεμύθεια, τότε πιθανά να μην διαρρεύσει τίποτα, ποτέ. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube