Σούπερ-οικονομικό μοντέλο από την BMW

Σούπερ-οικονομικό μοντέλο από την BMW

Θα είναι αρχικά ένα πρωτότυπο, με χώρο για τέσσερις και τις αποσκευές τους, που θα καταναλώνει μόλις 0,4 lt/100km

Η BMW ανακοίνωσε ότι παρουσίασε το πρωτότυπο ενός υπέρ-οικονομικού μοντέλου, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης στο Μόναχο.

Το Bimmertoday αναφέρει ότι το πρωτότυπο αυτό παρουσιάστηκε στα γερμανικά ΜΜΕ και δεν προγραμματίζεται να μπει σε παραγωγή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει σκοπό να δείξει τι είναι τεχνικά εφικτό με τις σημερινές τεχνολογίες.

Η BMW ήθελε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με χώρο για 4 επιβάτες, περίπου 350 λίτρα για τις αποσκευές τους, κάπου 180 km/h τελική ταχύτητα και μόλις 0,4 lt/100km κατανάλωση.

Το πρωτότυπο έχει δομή από συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και ο συντελεστής αεροδυναμικής οπισθέλκουσας Cd είναι μόλις 0,18. Το σύστημα κίνησής του είναι υβριδικό επαναφορτιζόμενο (PHEV) αλλά δεν δόθηκαν μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.

«Έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση αυτού του οχήματος, που θα χρησιμοποιηθεί βασικά για περαιτέρω προγράμματα εξέλιξης», λέει η BMW. «Είναι πιθανό, μεμονωμένα εξαρτήματα και στοιχεία αυτού του πειραματικού οχήματος να ενσωματωθούν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής».

[Πηγή: Bimmertoday.de]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube