Σουηδία: Πετάει, πετάει... ο τάρανδος [video]

Σουηδία: Πετάει, πετάει... ο τάρανδος [video]

Όσα τεστ αποφυγής ταράνδου και να έχει κάνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, αν ο οδηγός δεν στρίψει το τιμόνι δεν τη γλιτώνει το ζωντανό.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου μπορεί να πετύχεις μεγαλόσωμα ζώα στη μέση του δρόμου, αλλά το πρόβλημα φαίνεται πως είναι λίγο πιο έντονο με τους ταράνδους στις Σκανδιναβικές χώρες.

Η Φινλανδία και η Νορβηγία έχουν από 120.000 ταράνδους ενώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός τους στη Σουηδία, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 400.000. Μοιραία κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν στη μέση του δρόμου τη λάθος στιγμή, όπως ο άτυχος τάρανδος του παρακάτω video.

Ο συγκεκριμένος δρόμος που περνάει έξω από το Kristinehamn της Σουηδίας έχει ψηλή περίφραξη στις άκρες του. Γι’ αυτό, όπως αναφέρει ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, δεν έχει ξαναδεί τάρανδο σε εκείνο το σημείο. Ίσως γι’ αυτό πιάστηκε τόσο απροετοίμαστη και η γυναίκα που οδηγούσε τη BMW Σειρά 1 στο αντίθετο ρεύμα, η οποία δεν πρέπει να αντιλήφθηκε καθόλου το άτυχο ζώο, αφού δεν έκανε καμία προσπάθεια να το αποφύγει.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube