Το σώσιμο του μήνα! [video]

Το σώσιμο του μήνα! [video]

Με γρήγορη σκέψη και αρκετή τύχη, ο οδηγός του ντράγκστερ καταφέρνει να ανακτήσει τον έλεγχο λίγο πριν την καταστροφή.

Το να χάσεις τον έλεγχο ενός στενού “rail dragster” στα 250 km/h είναι κάτι πολύ σοβαρό και πολύ δύσκολα διορθώνεται.

Στους τελικούς του πρωταθλήματος MDRA, στην πίστα Hal Far της Μάλτας, ο Patrick Cassar αγωνιζόταν με το ντράγκστερ της Halmula Customs, που έχει βελτιωμένο κινητήρα 4G63 από Mitsubishi Lancer Evo με τούρμπο 80 mm και λειτουργεί με μεθανόλη.

Ο Cassar είχε πετύχει προσωπικό ρεκόρ στο 400άρι με χρόνο 6,586” και ταχύτητα εξόδου 326,8 km/h, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ ευχήν γι’ αυτόν στη συνέχεια, όπως θα δείτε στο video.

Στην επόμενη κόντρα, το ντράγκστερ έκανε σούζα και όταν το εμπρός μέρος προσγειώθηκε, ο οδηγός άρχισε να χάνει τον έλεγχο. Βγήκε στον διπλανό διάδρομο και όταν προσπάθησε να το επαναφέρει, το rail σηκώθηκε στις δύο ρόδες. Ο έμπειρος Cassar όμως δεν πανικοβλήθηκε. Έκανε το σωστό ανάποδο τιμόνι και στην προσγείωση άνοιξε το αλεξίπτωτο που σταθεροποίησε το ντράγκστερ ώστε να τερματίσει χωρίς πρόβλημα στον δικό του διάδρομο.

Αν δεν είχε κάνει τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή, η σύγκρουση με το άλλο ντράγκστερ ή με τον τοίχο ή/και η τούμπα θα ήταν η φυσική κατάληξη, με τα αποτελέσματα που φαντάζεστε…

[Πηγή: Patrick & Rigmor Cassar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube