Sold out για την επόμενη διετία η Ferrari Purosangue

Sold out για την επόμενη διετία η Ferrari Purosangue

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι το βιβλίο παραγγελιών της ολοκαίνουργιας Purosangue έκλεισε για τα επόμενα δύο χρόνια!

«Δεν είναι μυστικό. Σταματήσαμε και επίσημα να δεχόμαστε παραγγελίες. Ήταν πρωτόγνωρη η ζήτηση, χωρίς μάλιστα να έχουμε παραδώσει ούτε ένα αυτοκίνητο!». Τάδε έφη, Enrico Galliera, Μarketing Manager της Ferrari. 

Το πρώτο SUV λοιπόν με τα σήματα Ferrari και το πιο ισχυρό στην κλάση του παγκοσμίως (αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Aston Martin DBX των 707 PS) εξαντλήθηκε. Τουλάχιστον για την επόμενη διετία... Με τιμή εκκίνησης τα 390.000 ευρώ στην Ιταλία, η 12κύλινδρη Purosangue είναι η δεύτερη πιο ακριβή Ferrari μαζικής παραγωγής, μετά την SF90 (εκκινεί από 440.000 ευρώ).

Ferrari Purosangue

Πάντως, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της (Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Porsche, Rolls Royce) που ποντάρουν πολλά στην εμπορική επιτυχία των «χωμάτινων» προτάσεων τους, η Ferrari, δεν φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα SUV, καθώς όπως δηλώνουν από το Maranello η Purosangue θα έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Η παραγωγή της έχει οριστεί στις 12.000 με 15.000 μονάδες, ούτως ώστε να μη ξεπερνά ετησίως το 20% επί του συνόλου των παραγγελιών της Ferrari προκειμένου να μην «αλλοιωθεί» και η μοναδικότητα της κατασκευής.

Ferrari Purosangue

Για την ιστορία, η Purosangue, εφοδιάζεται με V12 κινητήρα 6,5 lt φυσικής αναπνοής, με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών, ο οποίος αποδίδει 725 PS στις 7.750 rpm με ροπή 716 Nm στις 6.250 rpm (όριο περιστροφής 8.250 rpm). Tα πρώτα 0-100 km/h από στάση έρχονται σε 3,3’’και τα 200 km/h σε μόλις 10,6’’, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 310 km/h. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube