Σοκαριστικό ατύχημα με Audi Q7 στη Ρωσία

Σοκαριστικό ατύχημα με Audi Q7 στη Ρωσία

Το γερμανικό SUV κόπηκε στη μέση μετά από πλευρική σύγκρουση με κολόνα.

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός Audi Q7 το οποίο είχε κοπεί στη μέση μετά από πλευρική σύγκρουση με κολόνα. Το ατύχημα έλαβε χώρα σε κάποια περιοχή της Ρωσίας και από ότι φαίνεται κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι αρχές μάλιστα αναζητούν τον οδηγό ο οποίος έφυγε από το σημείο του ατυχήματος εγκαταλείποντας πίσω του τα συντρίμμια.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης αντιλαμβανόμαστε πως το όχημα πρέπει να είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα πριν ο οδηγός χάσει τον έλεγχο και πέσει με δύναμη πάνω στην κολόνα. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Carscoops, το εμπρός και το πίσω μέρος του Q7 έχουν αποκολληθεί μεταξύ τους από το σημείο του B-Pillar, ενώ ένα κάθισμα από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει εκτοξευθεί αρκετά μέτρα μακρύτερα. Ιδιαίτερα παράξενο είναι πως οι πόρτες και η γενικότερη δομή του οχήματος δεν έχουν παραμορφωθεί, κάτι που ίσως έχει να κάνει με την τεράστια δύναμη που ασκήθηκε σε ένα πολύ μικρή επιφάνεια του πλαισίου κόβοντας το ακαριαία. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες πηγές που αναφέρουν πως το όχημα μπορεί να ήταν κομμένο και ραμμένο μετά από προγενέστερο ατύχημα, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Το Audi Q7 δεύτερης γενιάς που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015, βασίζεται στην πλατφόρμα MLB την οποία μοιράζεται με άλλα οχήματα του ομίλου όπως τα VW Touareg, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga και Lamborghini Urus. Το πολυτελές επταθέσιο SUV είχε εξαιρετική βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του 2015, αποσπώντας 5 αστέρια. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την επίσημη δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης με κολόνα από την EuroNCAP η οποία πραγματοποιείται με ταχύτητα 32km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube