Σοκάρει το video από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ισπανία, που άφησε πίσω του δεκάδες θύματα

Σοκάρει το video από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ισπανία, που άφησε πίσω του δεκάδες θύματα

Συγκλονισμένη η Ισπανία - αλλά και ολόκληρος ο κόσμος - θρηνεί τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας, της χειρότερης των τελευταίων 40 ετών στην ιβηρική χερσόνησο.

Οι Αρχές της επαρχίας της Γαλικίας κήρυξαν επταήμερο πένθος για τους 78 νεκρούς, με την ανησυχία για την κατάσταση των 178 τραυματιών (τέσσερα παιδιά σε σοβαρή κατάσταση) εξακολουθεί να βασανίζει τους συγκλονισμένους συγγενείς και φίλους των θυμάτων. Τριήμερο πένθος κήρυξε και ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για όλη την Ισπανία.

Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε αργά χθες βράδυ λίγα χιλιόμετρα πριν το σταθμό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "El Pais" που επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας έτρεχε με τρομακτικά υψηλή ταχύτητα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι υπήκοοι διαφόρων χωρών, περιλαμβανομένων ενός υπηκόου της Βρετανίας καθώς και πολιτών των ΗΠΑ, δήλωσε η επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας της Γαλικίας. Συνολικά σε νοσοκομεία διακομίστηκαν μετά το δυστύχημα 178 άνθρωποι. Εξ αυτών, οι 95 εξακολουθούν να νοσηλεύονται και 36, ανάμεσά τους 4 παιδιά, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε η ίδια, προσθέτοντας ότι όλοι οι τραυματίες έχουν αναγνωριστεί.

Κατά την ίδια αξιωματούχο, η αμαξοστοιχία είχε δύο μηχανοδηγούς, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.Σύμφωνα με την El País η οποία επικαλείται συνομιλία μέσω ασυρμάτου μεταξύ του οδηγού της αμαξοστοιχίας και του σταθμάρχη του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο οδηγός του τρένου παραδέχεται ότι «έτρεχε» με ταχύτητα 190 χλμ.

Την ίδια ώρα, οι ισπανικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ως πιθανή αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Να σημειωθεί πως η αναγνώριση των νεκρών είναι πολύ δύσκολη αφού σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, πολλά από τα πτώματα έχουν διαμελιστεί δυσχεραίνοντας την αναγνώρισή τους. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν συνολικά 256 άτομα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube