Σοκ: Έρχονται όρια ταχύτητας στις γερμανικές Autobahn

Σοκ: Έρχονται όρια ταχύτητας στις γερμανικές Autobahn

Σκέψεις για καθιέρωση ανώτατης ταχύτητας στα 120 km/h στις γερμανικές Autobahn.

Ο παράδεισος δεν είναι πια εδώ! Κάπως έτσι θα λέμε στο μέλλον αν γίνει δεκτή η πρόταση του υπουργού κυκλοφορίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Hermann, που πρότεινε ανώτατο όριο ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους της τάξης των 120 km/h.

Ο Hermann, μέλος του κόμματος των Πρασίνων πρότεινε μια δοκιμαστική περίοδο διάρκειας 4 χρόνων μετά την οποία θα γίνει αξιολόγηση του μέτρου και θα αποφασιστεί αν θα οριστικοποιηθεί ή θα καταργηθεί. 

Σήμερα όρια ταχύτητας έχει μόνον το 30% των γερμανικών  Autobahn (το συνολικό τους μήκος είναι 12.950 km), ενώ στο υπόλοιπο 70% μπορείς να κινείσαι με όση ταχύτητα… αντέχεις. Βέβαια, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (καιρικές, κίνησης, κτλ) μπορεί κατά περίπτωση και σε αυτά τα τμήματα των  Autobahn να επιβάλλεται όριο ταχύτητας. 

Με την άποψη του Winfried Hermann φαίνεται να συντάσσεται και μεγάλο μέρος των Γερμανών σύμφωνα με ανάλογη έρευνα που έγινε και η οποία έδειξε πως η πλειοψηφία τους θέλει να μπει όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους. 

Συγκεκριμένα το 56% των ερωτηθέντων θέλει το όριο να είναι τα 150 km/h, ενώ το 40% υποστηρίζει πως το όριο αυτό πρέπει να είναι στα 130 km/h και μόλις  το 11% πιστεύει πως το όριο ταχύτητας πρέπει να θεσπιστεί στα 100 km/h.

Πάντως να σημιεώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που “πέφτει στο τραπέζι” μια τέτοια πρόταση και ην προηγούμενη φορά που είχε τεθεί το θέμα, εκείνοι που αντέδρασαν και “φρέναραν” το μέτρο ήταν οι ίδιες οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Να θυμίσουμε πως το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης από όπου ήρθε η πρόταση είναι η  έδρα της Mercedes-Benz, της Porsche, της Quattro GmbH και της Bosch. Κάποιοι λένε πως η καρέκλα του κ. Winfried Hermann τρίζει… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube