Smart Parade στην Ελβετία για τα 15 χρόνια του Smart

Smart Parade στην Ελβετία για τα 15 χρόνια του Smart

H μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδιοκτητών Smart στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Στην αρχή ήταν ένα απλό ρολόι. Η ιδέα ήταν ένα βασικό σχέδιο, με πολλά χρώματα και ακόμη περισσότερες παραλλαγές, φθηνό και αξιόπιστο. Η ιδέα έπιασε και τα ρολόγια Smart κατέκτησαν τον κόσμο. 

Στο ίδιο ακριβώς κόνσπετ βασίστηκε και η ιδέα του ανήσυχου πνεύματος που έκρυβε μέσα του ο ιδρυτής της Smart Ν. Χάγιεκ, για ένα μικρό και ευέλικτο αυτοκίνητο. Μετά από πολλές περιπέτειες, η ιδέα βρήκε ανταπόκριση από τη Mercedes, και το 1988 ένα μικρό 2θέσιο επαναστατικό αυτοκίνητο πόλης έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Χάμπαχ. Το Smart δεν άργησε να γίνει trenty προσφέροντας ανοικτή και κλειστή έκδοση, με απλό ή τούρμπο κινητήρα, (αργότερα και με diesel αλλά και plug-in), την ώρα που οι προσπάθειες εδραίωσης εκδόσεων όπως η coupe, η roadster ή η forfour δεν είχαν την επιτυχία της αρχικής διθέσιας-δίθυρης.

Και αυτό γιατί το Smart αγαπήθηκε γι' αυτό που αρχικά ήταν και κυριως εξέφραζε, τη φιλοσοφία του “all day, all night driving with style”. 

Στα 15 χρόνια που πέρασαν πάνω από 1,5 Smart κυκλοφόρησαν στους δρόμους. Για πολλούς το μικρό διθέσιο αυτοκινητάκι δεν είναι ούτε βολικό, ούτε άνετο, ούτε υπακούει στις αρχές της αυτοκίνησης όπως τις ξέρουμε, ενώ η τιμή του θεωρείται τσουχτερή σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Τι με αυτό; To Smart εξακολουθεί να πουλάει σαν ζεστό ψωμί. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 15 χρόνων λοιπόν, περισσότερα από 1.700 Smart από 24 χώρες συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 23- 25 Αυγούστου στη Λουκέρνη της Ελβετίας στο μεγαλύτερο “Smart parade” που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, με ακόμη περισσότερα Smart, αυτή τη φορά στην Πορτογαλία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube