smart #3 με ακραίo εξοπλισμό αντιμετωπίζει την έρημο Γκόμπι

smart #3 με ακραίo εξοπλισμό αντιμετωπίζει την έρημο Γκόμπι

Για να επιδείξει όλες τις δυνατότητές του, το smart #3 αντιμετώπισε την έρημο Gobi με πλήρη εξοπλισμό εκτός δρόμου.

smart #3, Gobi Desert

Παρά την ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών και το δίκτυο φόρτισης που προσφέρει όλο και μεγαλύτερη ευελιξία στα ηλεκτρικά, αυτά δεν έχουν ακόμη προσελκύσει στο βαθμό που θα το ήθελαν οι εταιρείες το κοινό.

Γι’ αυτό, οι κατασκευαστές δεν στερούνται φαντασίας και βάζουν τα τελευταία δημιουργήματά τους να αντιμετωπίσουν ακραίες συνθήκες. Αυτό ακριβώς έκανε κι ένα ειδικά προετοιμασμένο smart #3.

Tο ηλεκτρικό smart #3 διέσχισε την έρημο Γκόμπι και από τις δύο πλευρές, ένα ταξίδι 1.500 km. Το ερώτημα δεν είναι αν τα κατάφερε, αλλά πού βρήκε σταθμό φόρτισης;

smart #3, Gobi Desert

Σχεδόν αποκλειστικά σχεδιασμένο για αστική χρήση, όπως τα περισσότερα σύγχρονα SUV και crossover, το smart #3 ωστόσο ενεπλάκη προς χάριν της περιπέτειας λιγότερο και της επικοινωνίας περισσότερο, πηγαίνοντας να πατήσει τα εχθρικά εδάφη και το αντίστοιχο περιβάλλον της ερήμου Γκόμπι.

Σε συνεργασία με το κανάλι του YouTube, Speedsters, ο κατασκευαστής που πλέον ανήκει από κοινού στη Mercedes-Benz και στον Όμιλο Geely φαντάστηκε το crossover του με ένα πολύ συγκεκριμένο «σκληροτράχηλο» κιτ.

smart #3, Gobi Desert

Το πρόγραμμα προετοιμασίας δεν είναι τόσο ακραίο όσο αυτό του Nissan Ariya Pole-to-Pole, το οποίο εξάλλου είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένο για ένα εγχείρημα εντελώς διαφορετικής κλίμακας. Ωστόσο, τα απαραίτητα βρίσκονται προς χρήση στο smart #3, με βελτιωμένη και πιο στιβαρή ανάρτηση, λάστιχα για κάθε τερέν και όλα όσα χρειαζόταν το αυτοκίνητο για να αντεπεξέλθει της αυτής της δοκιμασίας και να απαθανατίσουν οι κάμερες την πορεία του.

Ωστόσο και παρόλο που η μάρκα λέει το «καλωσόρισες» στην περιπέτεια, δεν έχει κοινοποιήσει ακριβείς πληροφορίες, ούτε για την έκδοση που χρησιμοποιήθηκε ούτε για το ταξίδι που έγινε. Όλα όμως δείχνουν ότι το ηλεκτρικό crossover διέσχισε την έρημο Γκόμπι και από τις δύο πλευρές, ένα ταξίδι 1.500 km. Κάτι που δεν πρέπει να ήταν εύκολο, ειδικά να βρει σημεία φόρτισης στον δρόμο του…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube