Το SkyRunner είναι ένα buggy που πετάει

Το SkyRunner είναι ένα buggy που πετάει

Το SkyRunner είναι ένα εκτός δρόμου όχημα που όταν ο δρόμος από δύσβατος γίνει αδιάβατος, μπορεί απλώς να απογειωθεί.

Όσοι θα ήθελαν ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο έχουν άλλη μια επιλογή, μετά το σλοβάκικο Aeromobil 2.5. Το SkyRunner έρχεται από τη Florida των Η.Π.Α. και συνδυάζει την οικονομία ενός 1.000άρη EcoBoost με τις αρετές ενός εκτός δρόμου οχήματος και την ικανότητα να πετάει με 88 km/h.

Η Parajet Automotive χρησιμοποιεί τον 1.000άρη EcoBoost της Ford για να στείλει κίνηση ή στους πίσω τροχούς του SkyRunner ή στην προπέλα διαμέτρου 1,65 m που υπάρχει στο πίσω μέρος του. Στο έδαφος, οι 125 ίπποι του EcoBoost επαρκούν για να επιταχύνουν τα μόλις 420 kg του μονοθέσιου SkyRunner από στάση ως τα 100 km/h σε 4,3’’. Στον αέρα, η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 88 km/h, με ταχύτητα ταξιδίου τα 56 km/h, σε ύψος μέχρι και 10.000 ft (3.050 m).



Για να απογειωθεί το Parajet SkyRunner δεν χρειάζεται αεροδιάδρομος, αλλά οποιαδήποτε ευθεία στην οποία μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 60 km/h. Προηγουμένως βέβαια ο οδηγός θα πρέπει να έχει αφιερώσει τρία λεπτά για να προσαρμόσει το αλεξίπτωτο που απαιτείται για την πτήση. Το ρεζερβουάρ των 35 lt δίνει θεωρητική αυτονομία πτήσης 320 km, ενώ σε... προσγειωμένη χρήση δρόμου επαρκεί για 800 km.

Η τιμή του Parajet SkyRunner φτάνει τα $119.000 (€86.600). Εκτός από τη συγκέντρωση του ποσού οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να φροντίσουν και για την απόκτηση ενός βασικού διπλώματος πιλότου, για το οποίο απαιτούνται μόλις 12 ώρες πρακτικών μαθημάτων. Η εταιρία δέχεται ήδη παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τα μέσα του 2014.

Το Sky Runner παρουσιάζεται επίσημα στην έκθεση σκαφών –αλλά και αυτοκινήτων– Fort Lauderdale International Boat Show στη Φλόριντα των Η.Π.Α., από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 4 Νοεμβρίου 2013.

[Πηγή: Autocar / Parajet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube