Σκοτώθηκε η Jessi Combs, η «πιο γρήγορη γυναίκα σε 4 τροχούς»

Σκοτώθηκε η Jessi Combs, η «πιο γρήγορη γυναίκα σε 4 τροχούς»

Αγωνιζόμενη, κατασκευάστρια και τηλεοπτική σταρ, η 39χρονη Αμερικανίδα έχασε τη ζωή της επιχειρώντας να σπάσει το δικό της ρεκόρ ταχύτητας.

Το δυστύχημα συνέβη προχθές Τρίτη το απόγευμα, στην έρημο Alvord του Oregon, μια αποξηραμένη λίμνη όπου έχουν επιτευχθεί κάμποσα ρεκόρ ταχύτητας.

Η Combs κατείχε τον τίτλο της «ταχύτερης γυναίκας σε 4 τροχούς», έχοντας πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ 640,4 km/h με το αεριωθούμενο όχημα North American Eagle Supersonic Speed Challenger, το 2013. Πρόσφατα είχε χρονομετρηθεί στα 777,5 km/h με το ίδιο όχημα, σε μια δοκιμαστική προσπάθεια, σε μία μόνο κατεύθυνση, τον Οκτώβριο του 2018. Όμως η προσπάθεια αυτή διακόπηκε λόγω μηχανικής βλάβης πριν η Combs την επαναλάβει και στην αντίθετη κατεύθυνση, όπως απαιτούν οι κανονισμοί για να αναγνωριστεί επίσημα ένα ρεκόρ.

Η Combs ήταν θρυλική μορφή στον κόσμο του αυτοκινήτου. Έχοντας εκπαιδευτεί στις κατασκευές γενικώς και στη δημιουργία hot-rods, γρήγορα βγήκε και στην αυτοκινητική τηλεόραση.

Jessi Combs fabricator

Ήταν παρουσιάστρια, κατασκευάστρια και τεχνική εμπειρογνώμων σε προγράμματα υψηλής τηλεθέασης, όπως τα Xtreme 4x4, Overhaulin', Truck U και Two Guys Garage. Ανέβασε το πρόγραμμα All Girls Garage στο κανάλι Velocity και ήταν παρουσιάστρια και κατασκευάστρια στην πασίγνωστη εκπομπή Mythbusters του Discovery Channel.

Όταν δεν ήταν μπροστά στην κάμερα, η Combs συμμετείχε σε διάφορους αγώνες. Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατατάχτηκε στον σκληρό αγώνα σκαρφαλώματος σε βράχια και στην έρημα, Ultra4 King of the Hammers (φωτ. κάτω), είχε ανέβει στο βάθρο στον θρυλικό εκτός δρόμου μαραθώνιο Baja 1000 και ήταν η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε στον Race of Gentlemen για κλασικά hot-rods και μοτοσικλέτες.

Jessi Combs off-roader

Η Combs μπήκε στην ομάδα North American Eagle Supersonic Speed Challenger ως οδηγός το 2013. Στόχος της ήταν να περάσει με το όχημα αυτό, που έχει κατασκευαστεί με βάση ένα παροπλισμένο μαχητικό αεροσκάφος, τα 823,8 km/h που είναι το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για γυναίκες και το οποίο κατέχει η Kitty O’Neil από το 1976.

Jessi Combs record car

Το μέλος της ομάδας και στενός φίλος της Combs, Terry Madden, ανήγγειλε πρώτος το θάνατό της με μια ανάρτηση στο Instagram, χθες το πρωί, όπου λέει ότι ήταν «ο πρώτος που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος» και «δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο» για τη γυναίκα.

Η Combs θα μείνει στη μνήμη ως ατρόμητη αγωνιζόμενη, κορυφαία κατασκευάστρια, υπέρμαχος των γυναικών στα μηχανοκίνητα σπορ και τον κόσμο του αυτοκινήτου, και ως μια σταθερά θετική παρουσία στους αγώνες και τα Μέσα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube