Škoda: Πιάνοντας ένα βέλος με 200+ km/h! Με τα χέρια! [video]

Škoda: Πιάνοντας ένα βέλος με 200+ km/h! Με τα χέρια! [video]

Ο επιβάτης ενός Octavia RS Combi πιάνει ένα βέλος εν πτήσει που ρίχτηκε με πάνω από 200 km/h... Με γυμνά χέρια!

Οι κατασκευαστές κάποιες φορές το παρατραβούν από την άποψη της επικοινωνίας. Το να πιάσεις βέβαια το βέλος ενός τοξοβόλου κατά την πτήση του είναι αδύνατον. 

Σκίζοντας τον αέρα με πάνω από 200 km/h, το βέλος θα αναγκάσει το «υποκείμενο» να επιδείξει υπεράνθρωπα αντανακλαστικά για να το σταματήσει με το χέρι. Ή θα χάσει το χέρι του! Ευτυχώς, η Škoda μας προτείνει ότι μπορείς να το κάνεις εποχούμενος, καθώς υπάρχουν αυτοκίνητα ικανά να ξεπεράσουν αυτήν την ταχύτητα.
 

Skoda
Το «παράθυρο» της προσπάθειας ήταν μόνο τριάντα μέτρα ή λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο.


Και για να το αποδείξει, ένα Octavia RS Combi έγινε αντικείμενο της πρωτότυπης διαφημιστικής καμπάνιας στην Αυστρία, όπου η Škoda επιχειρεί να πιάσει ένα βέλος. Η σπεσιαλίστρια στην ολυμπιακή τοξοβολία, Laurence Baldauff, ανέλαβε τα καθ’ αυτήν. Η εκτόξευση του βέλους έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με το πέρασμα του Octavia RS Combi από δίπλα της.
 

Skoda
Οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας, Laurence Baldauff, τοξοβόλος και αθλήτρια της ολυμπιακής ομάδας της Αυστρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio, το 2106, και ο Markus Haas, εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών.


Ο επιβάτης του τσεχικού στέισον, ο Markus Haas, εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, μισός έξω από το αυτοκίνητο από την ανοιγόμενη οροφή, έπιασε το βέλος εν πτήσει, 70 μέτρα μακρύτερα, με γυμνά χέρια, ενώ αυτό είχε εκτοξευθεί με περισσότερα από 200 km/h. Το «παράθυρο» της προσπάθειας ήταν μόνο τριάντα μέτρα ή λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Ένα μικρό κατόρθωμα σε μια επιλογή που δεν είναι εντελώς τυχαία, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο λογότυπος της Škoda από το 1926 είναι το φτερωτό βέλος, σύμβολο προόδου και μεγάλου διασκελισμού προς το μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube