Škoda Parent Taxi: Μια εφαρμογή για τους γονείς που νιώθουν ταξιτζήδες [video]

Škoda Parent Taxi: Μια εφαρμογή για τους γονείς που νιώθουν ταξιτζήδες [video]

Επιτρέπει στα παιδιά να ανταποδίδουν για τα χιλιόμετρα που καλύπτουν οι γονείς τους.

Η Škoda παρουσίασε την εφαρμογή Parent Taxi η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να "χρεώνουν" τα παιδιά τους ως αντάλλαγμα για τις φορές που χρειάζεται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο.

Η εφαρμογή έχει ένα μετρητή που μοιάζει με ταξίμετρο και υπολογίζει την αντιστοιχία των χιλιομέτρων που καλύπτουν οι γονείς πίσω από το τιμόνι, με εργασίες όπως το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το τάισμα του κατοικίδιου, το καθάρισμα του δωματίου, το πέταγμα των σκουπιδιών ή το πλύσιμο πιάτων. Τα αποτελέσματα της "χρέωσης" μπορούν να αποσταλούν απευθείας στο κινητό του παιδιού ;ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ολοκλήρωση της κάθε διαδρομής.

Με αυτό τον τρόπο ο γονέας που περνά αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του μπορεί να νιώθει ότι ο κόπος του ανταμείβεται.

Skoda Parent Taxi

Η εφαρμογή είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας που έδειξε πως οι γονείς στη Μ.Βρετανία διανύουν κατά μέσο όρο 2.652 km επιπλέον κάθε χρόνο για τα παιδιά τους. Ενδεικτικά, αν τα παιδιά χρησιμοποιούσαν ταξί για την ίδια απόσταση θα χρέωναν το νοικοκυριό £12.565 (€13.899). 

Από τους 1.723 Βρετανούς γονείς που ερωτήθηκαν, το 66% απάντησε πως κάποιες φορές νιώθει σαν ταξιτζής για τα παιδιά του, δαπανώντας περίπου τρεις ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο για τα δικά τους πήγαινε-έλα. Οι συχνότερες διαδρομές είχαν να κάνουν με επισκέψεις σε σπίτια φίλων και τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών για αθλητικές δραστηριότητες.

Αυτό το ανταλλακτικό μοντέλο υπηρεσιών ομολογουμένως θα λειτουργήσει καλύτερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εκεί που οι σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών έχουν διαφορετικές ισορροπίες σε σύγκριση με τους πιο "κουβαρντάδες" μεσογειακούς λαούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube