Το Škoda Octavia έφτασε τα 4 εκατ. αντίτυπα

Το Škoda Octavia έφτασε τα 4 εκατ. αντίτυπα

Το επιτυχημένο οικογενειακό της Škoda που βρίσκεται πλέον στην 3η γενιά του έχει κατασκευαστεί σε 4.000.000 κομμάτια.

Την περασμένη Δευτέρα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Skoda στη Mladá Boleslav το μπλε Škoda Octavia που σήμανε την κατασκευή 4 εκατ. αυτοκινήτων για το επιτυχημένο τσέχικο οικογενειακό.

Το Škoda Octavia λανσαρίστηκε το 1996 και ήταν ο πρώτος καρπός της συνεργασίας της Škoda με τη VW. Άλλωστε βασιζόταν στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του VW Golf IV. Στα 17 χρόνια που μεσολάβησαν έκτοτε το Skoda Octavia αποτέλεσε το 38% των συνολικών πωλήσεων της Škoda, καταλαμβάνοντας τη θέση του πιο επιτυχημένου μοντέλου στην ιστορία της τσέχικης φίρμας.

Η 3η γενιά του Škoda Octavia έχει μόλις ξεκινήσει την εμπορική της πορεία. Εκτός από το εργοστάσιο της Škoda στη Mladá Boleslav της Τσεχίας το νέο Octavia κατασκευάζεται ακόμα στην Ουκρανία, στη Ρωσία, στην Ινδία και στο Καζακστάν, ενώ από το 2014 θα παράγεται και στην Κίνα, για να ικανοποιηθεί η ζήτηση στις αγορές της Ασίας. Όπως άλλωστε δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Škoda Winfried Vahland «Το Octavia είναι ένα αυτοκίνητο για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο, σήμερα περισσότερο από ποτέ».

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube