Škoda καλεί σε βοήθεια εργολάβο-κατασκευαστή

Škoda καλεί σε βοήθεια εργολάβο-κατασκευαστή

H Škoda ενδέχεται να εξουσιοδοτήσει ανεξάρτητο κατασκευαστή για παραγωγή μοντέλων της, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση.

Η ζήτηση για τα νέα SUV Kodiaq και Karoq θα μπορούσε να οδηγήσει την παραγωγή στη Škoda να αυξηθεί περίπου στα δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2025 από 1,2 εκατ. που είναι σήμερα, δήλωσε η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Škoda ήδη ψάχνει λύση για την εξάντληση της παραγωγικής δυνατότητάς της στα εργοστάσιά της στην Τσεχία. 

«Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την κάλυψη σε περιόδους ισχυρής ζήτησης», δήλωσε η Škoda χθες Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η εκμετάλλευση της αχρησιμοποίητης δυναμικότητας από τις άλλες φίρμες του Volkswagen Group δεν αρκεί για να φέρει το ευκταίο αποτέλεσμα.

«Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν επίσης την πιθανή κατασκευή επί συμβάσει», δήλωσε η Škoda. «Η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγική μας δυνατότητα και το 2018». 

Τον Μάρτιο, οι πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι η Škoda εξέταζε τρόπους για την τόνωση της παραγωγής, περιλαμβανομένης της κατασκευής εργοστασίου εκτός της Τσεχίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Škoda ψάχνεται για εργοστάσιο εκτός Τσεχίας

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγάλων γερμανικών - BMW, Daimler και VW-, χρησιμοποιούν συνήθως ανεξάρτητους κατασκευαστές όπως η Magna Steyr στην Αυστρία ή η Valmet Automotive στη Φινλανδία, προκειμένου να αναθέσουν σε τρίτους την παραγωγή, κερδίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία και εξοικονομώντας επενδύσεις και πόρους στις δικές τους εγκαταστάσεις.

skoda factory

Η Valmet προσλαμβάνει φέτος έως 1.000 νέους εργαζομένους για να βοηθήσουν στην κατασκευή του SUV της Mercedes-Benz, την GLC, αλλά και τη νέα A-Class.

Ο επικεφαλής των συνδικάτων του VW Group, Bernd Osterloh, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η μετατόπιση της παραγωγής στη Γερμανία μέχρι το 2019 δεν θα λύσει τα προβλήματα στη Škoda, η οποία πέρασε την Audi και έγινε η δεύτερη πιο κερδοφόρα μονάδα στο VW Group ύστερα από την Porsche.

Ο Osterloh δήλωσε ότι η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί η παραγωγή της Škoda θα παρθεί μέχρι τον Νοέμβριο, όταν το Εποπτικό Συμβούλιο της VW, στο οποίο είναι βασικό μέλος, πρόκειται να επικυρώσει τον τρέχοντα προϋπολογισμό του γερμανικού ομίλου για την παραγωγική δυνατότητα, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube